sobota, 30. april 2016

Spoznajte lepote Kamnika

Kamnik, april 2016 - Danes in jutri lahko obiskovalci spoznavajo in odkrivajo lepote Kamnika, ki velja za eno najlepših srednjeveških mest v Sloveniji – brezplačno spoznavanje ulic s pridihom srednjega veka je omogočil Zavod za turizem in šport v občini Kamnik. Seveda se lahko podate tudi na kakšen daljši potep v bližnjo okolico.




Splača si ogledati več kot 350 let staro Budnarjevo domačijo v Zgornjih Palovčah, ki omogoča vpogled v življenje naših prednikov. Na tržnici Okusi Kamnika na Šutni bodo obiskovalcem med 8. in 13. uro podarili zelenjavno sadiko, ta ob nakupu nad 20 evrov čaka tudi kupce pri Dragici Bohinec, ki se s pridelavo sadik zelenjave ukvarja že več kot 25 let.



V Zdravilnem gaju Tunjice ponujajo voden ogled energijskih točk, vsak obiskovalec lahko poskusi glineni napitek za razstrupljanje telesa in živo vodo. V Termah Snovik, najvišje ležečih termah v Sloveniji, obiskovalce pričakujeta ugodna ponudba za kopanje ter brezplačni čaj iz njihovih zelišč in termalne vode, ki je dobra za kožo, kosti in prebavo.



Lahko pa se z nihalko odpeljete na Veliko Planino in si ogledate najstarejše in največje planšarsko naselje v Evropi – ob nakupu dveh vozovnic vam tretjo podarijo ob povratku v dolino.

Foto in video: Janez Platiše in splet.