sreda, 24. avgust 2016

Koncertni večeri orkestra Amadeo iz Škofje Loke

Pred tremi let ustanovljeni orkester Amadeo iz Škofje Loke bo v tem tednu imel kar tri večerne koncerte. Prvi bo v četrtek 25. avgusta ob 19.30 v cerkvi sv. Martina na Bledu, drugi bo v okviru festivala Pisana loka v petek 26. avgusta ob 20. uri na Cankarjevem trgu v Škofji Loki in tretji bo v okviru prireditev Večer v atriju v nedeljo 28. avgusta ob 19. uri v atriju Doma sv. Jožef v Celju.


Dirigent in umetniški vodja orkestra je Tilen Draksler. V njem sodelujejo mladi profesionalni glasbeniki, nekoč učenci škofjeloške glasbene šole in njihovi poklicni kolegi iz Slovenije. Kot solisti bodo nastopili Marta Močnik Pirc (sopran), Klemen Karlin, orgelski pozitiv in Andrej Kopač, violina.


Program je, razen St. Paul's Suite, sestavljen iz skladb z obdobja minimalizma. Minimalizem je vplivna kompozicijska tehnika, ki se je še posebej razcvetela v drugi polovici 20. stoletja. Glasbeni elementi so zelo preprosti, celo skopi, s ponavljajočim se ritmom, zato so tovrstno glasbo poimenovali tudi sistemska, procesna in repetitivna glasba. Uradno bodo v Sloveniji krstno izvedene štiri skladbe: A. Jež, T. Riley, K. Jenkins, M. Nyman.

Vstopnine ni.

Foto: arhiv Amadeo