četrtek, 11. avgust 2016

Slovenija navdušila na Mednarodnem florističnem festivalu v Italiji

Bugnara, Italija, avgust 2016 - V Bugnari, ki najlepše naselje v Italiji z okoli 1150 prebivalci in se nahaja v srednji Italiji je potekal 11. Mednarodni floristični festival Romantica katerega je prvič organiziral Mauro Margiotti, EAFA, pred 10. leti. Na festival so bili povabljeni tudi floristi iz Biotehničnega centra Naklo. 




















Letos je njegovo delo nadaljevala hči Serena, ki je na 11. festival povabila floriste iz Islandije, Danske, Nizozemske, Slovaške, Madžarske, Španije, Švedske, Rusije, Italije in Slovenje. Ekipe so ustvarile nepozabne cvetlične dekoracije po Bugnari in se na zaključni prireditvi promovirale s cvetličnimi oblekami in poročnimi šopki.



















Za ta dogodek je slovenska ekipa Ivo Uršič, dr. Sabina Šegula, Rock Finale, Katja Kamnikar in Tanja Stanić iz Biotehničnega centra Naklo izvedla dekoracijo terase, fontane na glavnem trgu in oživela s cvetlicami staro kolo. Organizatorje so slovenske dekoracije tako navdušile, da je na koncu slovenska ekipa poskrbela tudi za videz županove hiše.

Na zaključni prireditvi so imeli Slovenci svoj model, Katjo Kamnikar, ki je ekstravagantno in drzno predstavila čudovito cvetlično obleko z vlečko in srebrnimi listi aspidistre. Kot pompozen dodatek in pika na i je bil tri metre dolg poročni šopek, s katerim je slovenska ekipa potrdila svoje floristično znanje na mednarodnem dogodku.

Sodelovanje na tem dogodku so omogočili sponzorji: Floristika Ivo, Smithers OASIS Slovenija, Agrokor d. o. o., Ljubljana.

Besedilo: Janez Platiše in dr.Sabina Šegula
Foto: Sabina Šegula