sobota, 13. avgust 2016

V Tržiškem domu za starejše odprli vadbeni park

Elan Inventa je skupaj z Lekarno Deteljica, Simps’s d.o.o. in Varnost Kranj ob pomoči strokovnjakov s področja vadbe za starejše v Domu Petra Uzarja v Tržiču postavila edinstven zunanji vadbeni park, namenjen povečanju gibljivosti, ravnotežja in koordinacije. Park v Tržiču, ki so ga uradno odprli v četrtek in bo namenjen tudi drugim starejšim občanom Tržiča. 




















Gre za pilotni projekt in za manj kot 20.000 evrov pa ga lahko uredijo tudi v drugih domovih starostnikov ali rehabilitacijskih ustanovah. Pobudnik za postavitev parka je profesor na Fakulteti za šport Vojko Strojnik, ki je pojasnil, da se starostniki soočajo z mišično oslabelostjo, problemi z ravnotežjem in poslabšanim zavedanjem telesa.



Direktor Ivente Miha Šter pa je dejal, da so k pilotnemu projektu pristopili zato ker na tržišču ni tovrstne vadbene opreme za starostnike. Anamarija Kejžar, direktorica Doma Petra Uzarja, pa je dejala, da vadbeni park v Tržiču že s pridom uporabljajo in da v njem vidi veliko koristi saj nam takšna pridobitev veliko pomeni pri uresničevanju ideje o aktivnem in zdravem staranju.

Besedilo: Janez Platiše in STA
Foto: Dom Petra Uzarja