četrtek, 18. avgust 2016

Vikend odprtih vrat v Lukovici in okolici

Lukovica pri Domžalah – Razvojni center Srca Slovenije bo v sodelovanju z Občino Lukovica od petka, 2., do nedelje, 4. Septembra organiziral Vikend odprtih vrat v katerem bo sodelovalo več kot deset ponudnikov, ki bodo pripravili družabne in izobraževalne aktivnosti pri lokalnih turističnih ponudnikih.




















Ob občinskem prazniku v Lukovici bodo obiskovalci lahko spoznavali turistično ponudbo kraja in se družili z domačini. Lahko bodo poslušali potopisna predavanja s potovanj po Tajski in Baltiku, si ogledali muzejsko zbirko iz pšeničnih kit in ličkanja, se preizkusili v šivanju, slikanju in izdelavi cvetja, se poučili o osnovah retorike, si ogledali sadovnjak in izvedeli kaj novega o koščičarjih, uživali v znižanih cenah kosil, odlični kavi ter degustaciji medu in medenega likerja, se sprehodili po učni čebelarski poti ter jahali konje in se družili s poniji. 





















Na voljo bo tudi brezplačen voden ogled po Krašnji s prikazom gašenja ognja s staro brizgalko. Obiskovalci si bodo lahko ogledali še slikarsko razstavo in tekmovali v avto-moto slalomu. Otroci se bodo podali v lov na skriti zaklad, svoj del zaklada pa odnesli tudi s seboj domov. Vsi obiskovalci bodo lahko sodelovali še v nagradni igri za tridnevno bivanje v koči Košutnik na Veliki planini. 




















Vikend odprtih vrat v Lukovici je v tem letu že četrti zapovrstjo. Več o Vikendu odprtih vrat v Lukovici si lahko preberete TUKAJ