torek, 20. september 2016

Delo opravljate ne le dobro, ampak odlično

V podjetju EMMA v Lescah je ob deseti obletnici uspešnega sodelovanja s Centrom za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Radovljica potekala slovesnost na kateri je Tatjana Potokar, direktorica inovativnega družinskega podjetja EMMA iz Lesc med drugim poudarila: »V izjemno čast nam je, da vam lahko zaupamo tako pomemben del naše proizvodnje. Vedno znova dokazujete, da zmorete delo opravljati ne le dobro, ampak odlično. Smatramo vas za popolnoma enakovredne člene v delovnem procesu.« 

Vsi skupaj so razrezali torto Vestina - blagovno znamko elektronskih sveč, ki jih v CUDV Radovljica sestavljajo za EMMO.

Podjetje in ustanova letos beležita že 10 let skupnega sodelovanja. Uporabniki CUDV namreč pod vodstvom mentorjev za EMMO sestavljajo visoko kakovostne ekološke elektronske sveče Vestina, zadnjih pet let pa uspešno sodelovanje skupaj beležijo in nagrajujejo s prijetnim druženjem. Letošnjega srečanja se je udeležilo več kot 80 uporabnikov, mentorjev in zaposlenih v EMMI. Uporabnikom delo v proizvodnji predstavlja veliko več, kot le to. »Delo mi daje zadovoljstvo in ponos, ker lahko pokažem, da znam nekaj narediti, zraven pa se lahko še kaj novega naučim. Prinaša mi tudi spoštovanje, ko drugi vidijo, kaj in koliko zmorem,« je ob priložnosti povedala uporabnica CUDV Radovljica Mira Lazarević. 

Letošnjega srečanja se je udeležilo skupno več kot 80 uporabnikov in mentorjev CUDV Radovljica ter zaposlenih v EMMI.


Na letnem druženju so izpostavili tudi vrednost pohvale za dobro opravljeno delo: »Všeč mi je, da nas vsako leto povabijo v EMMO. Povejo nam za svoje projekte in koliko smo naredili. Pohvalijo nas, da dobro delamo. To pomeni, da delamo veliko in zelo natančno. Vsi smo ponosni, da so z nami zadovoljni. Želim si, da bi tudi druga podjetja in ljudje vedeli, kako dobro zmoremo delati,« je izpostavil uporabnik CUDV Radovljica Blaž Mužan.

Prav slednje je bilo eno ključnih sporočil Potokarjeve, ki je na dogodku pozvala tudi druga slovenska podjetja, naj se vključijo v podobne projekte: »Dobila bodo vestne in delovne ljudi, ki si preprosto želijo samo to – delati. Verjamemo, da vključenost odraslih s posebnimi potrebami pomeni bogatitev delovnega okolja in sodelavcev. Z vzajemnim spoštovanjem in sprejemanjem drugačnosti rastemo vsi.« 

Vse zbrane je že četrto leto zapored zabaval glasbenik Rok Terkaj.


Direktorica CUDV Radovljica Slađana Anderle je ob okrogli obletnici skupnega partnerstva poudarila, kako pomemben element je delo za kakovost življenja njihovih uporabnikov: »Delo jim daje stabilnost in odgovornost, predvsem pa občutek spoštovanja, koristnosti in enakopravnosti. Vendar pa se normalizacija in vključenost v družbo ne more uresničiti brez aktivne vloge in podpore čim več posameznikov, podjetij in ustanov. Ravno zato menim, da je prispevek podjetij, ki to razumejo, izredno pomemben, saj omogočajo in podpirajo vključenost oseb z motnjami v duševnem razvoju v njihov svet.«

Po uvodnem nagovoru je s svojim glasbenim talentom vse zbrane očaral uporabnik CUDV Matic Jensterle, ki je na klavir odigral čudovito sonatino, nato pa so vsi skupaj zaplesali ob rimah glasbenika Roka Terkaja. »Vsako leto pridem na ta dogodek, ker so ljudje res krasni. Vesel sem, da lahko sodelujem pri takšnih projektih. Vsi se povežemo, najbolj pa mi je všeč, ko vidim, da jim oči kar žarijo, ko pojemo in plešemo skupaj,« je povedal Terkaj, ki na prisrčnih letnih druženjih nastopa že četrtič.

Direktorica podjetja EMMA Tatjana Potokar in uporabnik CUDV Radovljica Boštjan Bezlaj.

































Uporabniki CUDV Radovljica so za EMMO v vseh teh letih sestavili že skoraj dva milijona ekoloških elektronskih sveč Vestina, ki jih podjetje danes izvaža po vsem svetu. Skupno druženje in nagraditev dolgoletnega partnerstva je primer dobre prakse, ki se uresničuje v okviru korporativnega prostovoljstva, ki ga organizirata Ameriška gospodarska zbornica in Slovenska filantropija. Gre za projekt 'Vračamo družbi', ki spodbuja prostovoljstvo in podjetja poziva k sodelovanju z manj privilegiranimi družbenimi skupinami.

Vir: EMMA
Foto: Boris Pretnar