petek, 18. november 2016

Uspešno zaključen 4. mednarodni festival vezenja

VELENJE – V Rdeči dvorani Velenje je potekal 12. in 13. novembra potekal 4. mednarodni festival vezenja – Praznične vezenine za Martinovo. Festival so organizirali Mestna občina Velenje v sodelovanju z Univerzo za III. življenjsko obdobje Velenje, Mladinskim centrom Velenje, Festivalom Velenje, Rdečo dvorano Velenje in Muzejem Velenje. Na festivalu je razstavljajo vezenine več kot 200 razstavljavcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Italije.

Pogled na prizorišče razstavnega prostora. Foto: UTŽO Velenje.

Na zaključni prireditvi so razglasili tri najboljše vezenine. Po mnenju komisije je najboljšo vezenino izdelala Darinka Vidmar iz skupine vezilj Zlata nitka iz Italije. Druga najboljša je bila vezenina Jožice Guštin iz skupine Spominčice Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje, za tretje najboljšo vezenino pa je bila razglašena vezenina Marje Jalen iz Farnega kulturnega društva Koroška bela.

Z leve podžupan MO Velenje Peter Dermol, predstavnica Marje Jalen, Jožica Guštin, Darinka Vidmar in dr. Bojan Knific. Foto: UTŽO Velenje. 


Nagrade in priznanja sta najboljšim podelila podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol in predsednik Komisije za ocenjevanje najboljših vezenin dr. Bojan Knific.Razstavo je oba dneva popestril bogat kulturni program, na katerem so se predstavili otroci Vrtca Velenje, Godba Univerze za III. življenjsko obdobje Velenje, učenci Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda, folklorna skupina Karnevalska grupa Novoselac iz Vrnjačke Banje, Njivski kvintet, Robert Goličnik z Ansamblom Šepet in orkestrom Glasbene šole Goličnik, na zaključni prireditvi pa je nastopil tudi Robert Goter.

Foto: UTŽO Velenje, Video: Stanko Kotnik