sobota, 14. januar 2017

20. Veliki dobrodelni ples Lions kluba Ljubljana

Linos klub Ljubljana, ki je najstarejši in v Sloveniji deluje že 27 let je tokrat pripravil že tradicionalni 20. Veliki dobrodelni Lions ples na katerem so razdelili donacije je bil posvečen tudi obeležitvi 100-letnici delovanja Lions organizacije LCI v svetu.


Letos so donacije, po 2000 evrov, namenili: Zavodu za slepo in slabovidno mladino, za nakup pripomočkov za njihove varovance, CUDV Dolfke Boštjančič, Draga IG za nakup opreme njihove bivalne enote na Vodnikovi cesti v Ljubljani, v kateri bo živelo 10 varovancev in humanitarnemu zavodu Pod strehco, z ljudsko kuhinjo v Ljubljani, za pomoč pri nakupu vozila za prevzem donirane hrane.



Otvoritveni dobrodelni Lions ples sta s soprogoma zaplesala guverner Lions distrikta 129 Gregor Pajić in Tomaž Šenica, predsednik Lions kluba Ljubljana. Za odlično plesno glasbo je skrbel vrhniški Lions band s pevko Alenko Godec.


Prireditev je potekala na ravno na dan ko ima naš prvi predsednik Republike Slovenije Milan Kučan rojstni dan. Rodil se je 14. januarja 1941 v prekmurski vasi Križevci, tik ob slovensko - madžarski meji rojstni dan.


Zato so mu na dobrodelni prireditvi Lions kluba Ljubljana izrekli prisrčno voščilo. Prvi kos torte je Milan Kučan izročil Darinki Pavlič Kamien, dolgoletni in prizadevni članici Lions kluba Ljubljana.