sreda, 8. februar 2017

Množičen obisk Predsedniške palače ob Prešernovem dnevu

Urad predsednika Republike Slovenije je ob slovenskem kulturnem prazniku Prešernovem dnevu ponovno odprl vrata Predsedniške palače. Obiskovalci so si lahko ogledali protokolarne in delovne prostore predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.



Obiskovalce v Veliki dvorani Predsedniške palače je nagovoril predsednik Pahor in poudaril, da smo Slovenci edini narod, ki slavi kulturni praznik z državnim praznikom. Vsem državljankam in državljanom je čestital ter izrazil navdušenje nad številčnim obiskom, zlasti nad številom otrok, ki so skupaj s starši obiskali Predsedniško palačo.

Obiskovalce so pozdravili tudi gospod Anton Peršak, minister za kulturo Vlade Republike Slovenije, gospa Metka Krašovec, Prešernova nagrajenka, gospod Vincencij Möderndorfer, predsednik Upravnega odbora Prešernovega sklada, pridružili pa so se jim tudi arhitekti Arhitekture Krušec, Lena Krušec, Tomaž Krušec in Vid Kurinčič, nagrajenci Prešernovega sklada za leto 2017.


Kulturno so dan odprtih vrat obogatili učenci Osnovne šole Leona Štuklja Maribor, ki so izvedli glasbeno točko prepleteno s poezijo Toneta Pavčka. Ob ogledu delovnih prostorov predsednika republike je predsednik Pahor obiskovalce prav tako pozdravil in odgovarjal na njihova vprašanja.

Vir: UP