sobota, 11. februar 2017

Prebujanje s pesmijo - novo v hotelu Delfin Izola

V hotelu Delfin so v četrtek, 2. februarja ob 9. uri zjutraj imeli prvo " Prebujanje s pesmijo," ki ga je vodila Marjetka Popovski. Udeležba je bila velika in nad vsemi pričakovanji. Udeležila se ga je tudi direktorica hotela Delfin Nina Golob. Z navdušenjem in solzami v očeh je pozdravila vse prisotne in se zahvalila za tako lepo in čuteče jutranje petje.



Pripravili so majhen kotiček, kjer naj bi petje potekalo, vendar gosti so dobesedno napolnili oziroma s svojo prisotnostjo razširili predviden prireditveni prostor, ki je postal premajhen. Prepevali so izbrane pesmi, ki so marsikomu orosile tudi oči, še posebej, ko so na koncu stoje zapeli zaključno pesem in se iz srca zahvalili za čudovit pričetek dneva.

Gre za novost v animacijskem programu hotela Delfin Izola. Porodila se jim je nova ideja in želja, da svoje goste popeljejo v novi dan s pesmijo in prepevanjem saj je marsikje po svetu to nekaj vsakdanjega, tako, kot jutranja telovadba, joga ali dihalne vaje. Petje vsebuje vse te naštete elemente, morda še kaj več. Vodilo je glas, ki je naš zvok, naš inštrument, s katerim komuniciramo in tudi prepevamo. Ta nam povzroči posebno vibracijo v telesu. Če se tega zavemo, nam lahko daje še veliko več.



Tam nekje globoko v sebi nam lahko prebudi čustva in pričnemo se zavedati, da smo del narave z vso njeno lepoto in čarom. Ko zapojemo, bodisi sami, bodisi obkroženi z drugimi ljudmi, se ustvarja posebna energija, ki nam daje občutek prijetnega, ustvarjajo se posebna ravnovesja v telesu, še posebej, če so to prijetni zvoki, glasovi, morda tudi nam ljube pesmi.

Vodenje jutranjega prebujanja s pesmijo so zaupali Marjetki Popovski, ki že 20 let s kitaro prepeva stare slovenske ljudske pesmi, ki prav na podoben način že obiskuje različne kraje in prepeva z ljudmi. Prebujanje s pesmijo naj bi bilo enkrat tedensko, ob lepem vremenu morda tudi v Kneippovem vrtu, na terasi, na plaži, na stopnicah ali na sprehodu.