četrtek, 18. maj 2017

V Mojstrani bo na 19. Zvonariadi pelo 150 pevk in pevcev

Sedem različnih zborov in s tem tudi več kot 150 pevk in pevcev iz vse Slovenije se bo v soboto, 20. maja, zbralo v Mojstrani na 19. Zvonariadi. Zborom, ki prepevajo raznolike pesmi in jih oblikujejo pisane zasedbe s člani vseh starosti, je poleg ljubezni do petja skupna še ena stvar – v svojem imenu vsi nosijo besedo "zvon". 


Tokrat Zvonariado organizira Društvo Triglavski zvonovi iz Mojstrane. Njihovo celodnevno prijateljsko druženje bo doseglo vrhunec ob 18. uri s slovesnim koncertom Veselo pod Triglavom, ki bo v telovadnici Osnovne šole 16. decembra v Mojstrani, Ulica Alojza Rabiča 7, 4281 Mojstrana. Vstopnine ni.

Na koncertu bodo nastopili: Pevsko društvo Savinjski zvon, Mešani pevski zbor Šentviški zvon, Mešani pevski zbor Zvon Muta, Mešani pevski zbor Šenčurski zvon, Moški komorni zbor Mengeški zvon, Pevsko društvo Zvon Šmartno pri Litiji in Vokalno-instrumentalna skupina Triglavski zvonovi Dovje-Mojstrana.

Za sproščeno druženje tako pevk in pevcev kot tudi vseh obiskovalcev bo po končanem koncertu poskrbel Ansambel Zgornjesavci. Zbori bodo sicer v Mojstrano prispeli ob 13. uri. Po sprejemu in nastanitvi v Osnovni šoli 16. decembra v Mojstrani si bodo skupaj ogledali kraj in nekatere lokalne znamenitosti. Dogodek sofinancira Občina Kranjska Gora.