ponedeljek, 22. maj 2017

Za Mirno z ljubeznijo

Mirna na Dolenjskem - Tradicionalna že 31. po vrsti, prireditev »Za Mirno z ljubeznijo«, je bila v nedeljo, 21.5. 2017, v domu Partizan na Mirni. Idejni vodja in gonilna sila Tone Kotar, podpredsednik DU Mirna in obenem tudi predsednik kulturne sekcije pri društvu, se trudi in skrbno pripravlja te prireditve že od leta 2002 dalje. Vsakokrat so bili prisotni znani in zanimivi gostje, da je bila prireditev še bolj bogata in pestra, a nemalokrat se je zgodilo, da ni bilo pričakovanih obiskovalcev. 





Tokrat pa je bilo drugače. Dvorana se je napolnila do zadnjega kotička, veliko obiskovalcev je prišlo tudi iz drugih krajev, saj je bila prireditev nekaj posebnega. Že drugič v tem sklopu prireditev so nastopili operni gostje, kolegi Diega Barrios Ross - tenorista, ki je med drugim tudi vodja MePZ DU Mirna, Irena Yebuah Tiran - mezzosopran, Katja Konvalinka – sopran, Lucas Somoza Osterc - bariton in Darja Mlakar Maležič - klavir.



Obiskovalci so bili navdušeni, uživali so v popoldnevu opernih arij in duetov, saj je bil ta koncert balzam za dušo. Nastopajoče so nagradili z močnim aplavzom. Opaziti je bilo, da si še želijo takšnih prireditev in vodja teh prireditev Tone Kotar je obljubil, da to ne bo zadnji tak koncert na Mirni.

Besedilo in foto: Anica Janežič