petek, 8. september 2017

12. Otroški bazar na Gospodarskem razstavišču odprt

Od 8. do 10. septembra na Gospodarskem razstavišču poteka OTROŠKI BAZAR. Ministrica dr. Anja Kopač Mrak ga je uradno odprla, vsak dan pa je na voljo tudi na razstavnem prostoru ministrstva, in sicer od 14. do 17. ure. Danes popoldne pa je Bazar obiskala tudi evropska poslanka Tanja Fajon.

IMG_20170908_143628

Otroški bazar sem si ogledal tudi jaz in ugotovil, da je razstavljavcev manj kot prejšnja leta. Tudi obisk je bil v času mojega obiska slab. Zgleda da je vzrok tudi v vstopnini, ki je za vso družino 10 evrov in 7 evrov za tiste, ki kupijo vstopnico preko interneta in za upokojence. Za vrtce in šole je obisk brezplačen.

Sobotni program
Na glavnem odru bodo v soboto najprej nastopili priljubljeni raperji: Nipke, Trkaj in Artifex. Sledila bo Rebeka Dremelj, pa Čarodej Sam Sebastian: Cirkus Hokus Pokus. Nato se bo plesalo: Marjan Uljan, Malibu bodo presenečali s pevsko-animacijskim nastopom. V belo odeti bodo iz Judo kluba Bežigrad. Predstavili bodo judo in samoobrambo. Nato sledijo Pravi prijatelji AMZS, pa Gledališče Ku-Kuc z gledališko predstavo Maša in Medved. Sobotni Bazarkov oder pa bodo sklenili iz Plesnega studia Tina.



Nedeljski program
Kot veste, je animirana risanka Govoreči Tom (Talking Tom) na sporedu na 1. programu TV Slovenija vsak ponedeljek ob 18. uri (ponovitev pa je vsako nedeljo po Živ-Žavu). Spremljali ga boste lahko še vse do julija 2018, obiskovalce Otroškega bazarja pa bo priljubljena maskota zabavala na glavnem odru v nedeljo, 10. septembra, ob 15.30. Govorečemu Tomu se bodo na odru pridružili atraktivni plesalci Plesnega mesta. Otroci bodo z njimi plesali in se učili novih plesnih korakov. Seveda ne bo manjkala niti uradna maskota Otroškega bazarja - Bazarko. Zaključek pa bo pripadal še energičnim Čukom. Sledila bo razglasitev Naj razstavljavca in pa podelitev nagrade - lesenega otroškega igrala.