sobota, 17. marec 2018

Zavarovalnica Generali uspešno zaključila prometno vzgojno akcijo za najmlajše

Pred dnevi je zavarovalnica Generali v Ljubljani pripravila zaključni dogodek odlične prometno vzgojne akcije 'Varni in zadovoljni' v kateri so z likovnimi deli sodelovali najmlajši iz vrtcev po Sloveniji. Z akcijo so želeli na tvoren in odgovoren način ozaveščati najmlajše o posledicah prometnih nesreč ter spodbuditi njihovo premišljevanje in zavedanje o različnih vidikih varnosti. Sodelovalo je 100 otroških vrtcev, ki so v zahvalo prejeli unikatno ptičjo hišico, ki jo je izdelal Andrej Pegan, ki je pred leti doživel in preživel hudo prometno nesrečo. Vsa likovna dela bodo krasila prostore zavarovalnice Generali.


Ob zaključku uspešne akcije je zavarovalnica Generali, za otroke, ki so prispevali svoja likovna dela pripravila zaključni dogodek na katerem je Vanja Horvat predsednica uprave zavarovalnice Generali v zahvali med drugim dejala: »Prav vesela sem, da ste pokazali interes in da že tako zgodaj razmišljate in se zavedate pomena varnosti v prometu. Izjemno pohvalo si za uspešno izvedeno akcijo 'Varni in zadovoljni' zaslužijo vaši starši in vzgojitelji.«

Ptičje hiške ročno izdeluje Andrej Pegan, ki je pred leti doživel hudo prometno nesrečo je povedal, da s svojo zgodbo in prisotnostjo želi, pri otrocih, povečati in spodbuditi ozaveščenost o varnosti v prometu. Radovednim otrokom, ki so mu pozorno prisluhnili, je položil na srce, naj pazijo, kako prečkajo cesto in naj bodo v avtomobilu vedno pripeti z varnostnim pasom.



Otroke je s svojim čarovnijami razveseli čarodej Jole Cole s katerim so na hudomušen način ponovili kako se je treba pravilno in varno obnašati v prometu. Na vprašanje, kakšne barve oblačil naj nosijo v mraku in meglenih dnevih, so se z vseh strani slišali vzkliki: »Svetla, da se nas vidi.« Prav zato je zavarovalnica Generali vsem otrokom podarila varnostne odsevnike in še nekaj drugih daril. Pred tem pa so jih tudi pogostili.

FOTOGALERIJA