torek, 13. marec 2018

MIK in AJM na sejmu Dom prejela Znak kakovosti v graditeljstvu

Ljubljana,13. 3. 2018 - Na Gospodarskem razstavišču so na slovesnem odprtju 57. sejma Dom podelili tudi Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG). Za sodobno vgradnjo zunanjega stavbnega pohištva “AJM” ga je prejelo podjetje AJM – okna – vrata – senčila iz Pesnice pri Mariboru, za razvojno tehnološki dosežek lokalne prezračevalne naprava MIKrovent pa podjetje MIK Celje.  


Znak kakovosti v graditeljstvu je certifikat nacionalnega pomena, saj je edini neobvezni znak za okolje v graditeljstvu. Z njim so označeni proizvodi, storitve, naprave in tehnologije, ki izpolnjujejo najvišje in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti. Proizvajalec, prodajalec ali izvajalec mora hkrati zadostiti osnovnim zahtevam glede zagotavljanja kakovosti v razvojno tehnološkem procesu ter poslovni odličnosti.

video FRANCI PLIBERŠEK, generalni direktor MIK Celje je po podelitvi Znaka kakovosti v graditeljstvu med drugim dejal, da so na to nagrado zelo ponosni.



video TRIVE KREMPL, direktor AJM Pesnica pri Mariboru je po podelitvi Znaka kakovosti v graditeljstvu rekel, da jim ta nagrada veliko pomeni.