torek, 6. marec 2018

Vokalna skupina Gloria se s koncertom ob 35-letnici poslavlja

Vokalna skupina Gloria za vse ljubitelje njihovega glasbenega ustvarjanja ob svoji 35-letnici delovanja pripravlja večer z naslovom Mnogo poti, ki bo v nedeljo, 11. marca, ob 20. uri v Cankarjevem domu. Večer bo prinesel izbor avtorskih pesmi, ki jih bo Vokalna skupina Gloria izvajala s Simfoničnem orkestrom Cantabile pod vodstvom Marjana Grdadolnika in ob bendu pod vodstvom Boštjana Grabnarja, kot gostje pa jih bodo zapeli tudi prijatelji – vrhunski slovenski glasbeni izvajalci: Nuška Drašček, Alenka Godec, Matjaž Robavs, Marko Vozelj, Irena Vidic, Dada Kladenik, Lea Likar, Luka Sešek in zasedba Pushluschtae.


Člani Glorie, ki so tudi zasebno povezani, so najbolj ponosni na to, da jim je uspelo ljubezen do glasbenega pripovedovanja o življenju prenesti tudi na lastne otroke in vnuke, s katerimi ob vseh različnostih oblikujejo veliko živo pisano družino.

S tem jubilejnim koncertom se bo Vokalna skupina Gloria poslovila od svojega zvestega občinstva. 



Vokalna skupina Gloria je starosta sodobne krščanske glasbe in je edina od še delujočih zasedb, ki so pred skoraj štirimi desetletji na tem področju v Sloveniji orale ledino. Sprva v akustični izvedbi, zatem pa še z glasbenimi aranžmaji Tomaža Pirnata. V njihovih pesmih se zrcali odnos do življenja, stvarstva in Boga, Gloria pa je z njimi gostovala po Sloveniji ter pri rojakih v Evropi, Kanadi in ZDA. Sodelovala je tudi v veliko televizijskih in radijskih oddajah, na festivalih, dobrodelnih prireditvah ter posnela nekaj nosilcev zvoka in izdala notni zvezek avtorskih pesmi.