petek, 18. maj 2018

Z razstavo študijski krožki obeležujejo 25-letnico delovanja

Ljubljana - Na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli v Ljubljani bo do 5. junija zanimiva razstava, ki so jo ob svoji petindvajsetletnici pripravili študijski krožki pod vodstvom Andragoškega centra Slovenije (https://sk.acs.si) v soorganizaciji z Ministrstvom za okolje in prostor (Podnebni sklad). V ta namen so 18. maja na Jakopičevemu sprehajališču pripravili slovesnost s programom, ki se je pričela ob 15. uri. 


Razstava prikazuje življenje študijskih krožkov, večinoma tesno povezano z okoljem in njihov prispevek k razvoju. Vrednota ohranjene narave tudi sicer postaja trend, ki ga vse številnejši obiskovalci Slovenije cenijo. V prihodnost prehaja tudi v obliki visokotehnoloških dosežkov in pomladnega vrvenja študijskih krožkov v Ljubljani. 
VIDEO - Nevenka Bogataj, koordinatorica študijskih krožkov pri Andragoškem centru Slovenije je med drugim dejala, da ne le obeležuje 25-letnico njihovega delovanja, ampak kaže tudi živo dediščino, povezano s tehnološkimi vidiki prihodnosti.VIDEO - Darja Piciga iz Ministrstva za okolje in prostor pa je povedala zakaj so študijski krožki pomembni.