nedelja, 17. junij 2018

V Termah Snovik so odprli Kneippovi bosonogi poti

Terme Snovik,16.6.2018 - V soboto so v okviru dvoletnega projekta "Zdravi v naravi s Kneippanjem" v Termah Snovik odprli daljšo, 3,2 km dolgo in krajšo bosonogo pot. Daljša pot je speljana ob obstoječi poti Palčka Snovička in vključuje tudi elemente za razgibavanje, štorkljasto hojo po strugi potoka in snoviški zeliščni napitek.











Življenjska filozofija zdravega načina življenja po Sebastianu Kneippu temelji na pet stebrih: voda, gibanje, prehrana, uporaba zelišč in zdrav življenjski slog, ki poveže prve štiri v celoto zdravja telesa in duha. Hoja z bosimi nogami je ena najbolj učinkovitih naravnih telesnih terapij. Zelo koristi preutrujenim ljudem, ki imajo težave z delovanjem žlez in razne druge funkcionalne motnje.











Čeprav danes naše noge večinoma niso utrjene in le težko prenesejo hojo v naravni, bodo tisti, ki se sprehodijo zjutraj po rosni travi, kmalu opazili, kakšno ugodje jim takšna hoja nudi. Kadar se počutimo preutrujeni, izčrpani po duševnih napetostih, si z bosonogo hojo lahko naberemo moči in se na naravni način regeneriramo.

Po dvournem pohodu, so udeleženci zaplavali v zunanjem termalnem bazenu in tako preživeli aktiven, sproščujoč in smeha poln dan v Termah Snovik.

"Če hoče človek ostati zdrav, se mora gibati" Sebastian Kneipp