četrtek, 31. januar 2019

Kvartet 4Tenors navdušil novinarje #video #foto

Ljubljana, 31.1.2019 - Hladno zimsko popoldne, prijeten ambient kavarne Slamič in vrhunske vibracije štirih hrvaških tenoristov. Vrhunska hrvaška zasedba 4Tenors, ki jo sestavljajo Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić in Filip Hozjak, je v luči bližajočega se Valentinovega koncerta, ki ga 17. februarja pripravljajo v Cankarjevem domu, za novinarsko srenjo pripravila glasbeno čajanko. S svojimi razkošnimi glasovi so dodobra ogreli ne samo srca vseh prisotnih, ampak poskrbeli tudi za kakšno solzo in naježeno polt.

4Tenors (z leve): Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Filip Hozjak in Marko Pecotić

4Tenors so nova glasbena senzacija na Hrvaškem, ki navdušuje povsod, kjer se pojavi. Izjema ni bila niti glasbena čajanka, kjer so dokazali, da niso samo vrhunski tenoristi, ampak tudi izjemno simpatični in nadvse duhoviti sogovorniki.

VIDEO


V tej zasedbi – konec lanskega leta se jim je namreč pridružil nov član Filip Hozjak, ki je nadomestil Marka Škugorja – se bodo v Sloveniji predstavili prvič. Za novo pridruženega člana Filipa bo tudi sicer to prvi nastop v Sloveniji, česar se zelo veseli. Kaj pa je po njihovem mnenju tisto, zaradi česar so pri občinstvu tako zelo priljubljeni? Marko Pecotić, sicer glavni zadolženi za šale tako na koncertih kot tudi sicer, meni, da je to zaradi močnih emocij, ki jih vzbudijo s svojo glasbo: »Z vsakim nastopom ljudem vrnemo nazaj poletje in Hrvaško. Glasba pa vse te emocije samo še okrepi.« Sami skupno delovanje in glasbeno popotovanje dojemajo kot svojevrstno ekskurzijo. »Samo, da smo brez razredničarke (smeh). Imamo pa tukaj menedžerja, tako da vseeno ni tako lahko,« v šali še doda Marko.S svojim izjemnim talentom in dalmatinskim šarmom so hrvaški tenoristi povsem navdušili vse prisotne.

Po kratkem pogovoru, ki ga je s kavalirji spretno krmarila Blažka Müller Pograjc, so glavno vlogo prepustili glasbi. Za pokušino, kaj si obiskovalci februarskega koncerta lahko obetajo v ljubljanskem kulturnem hramu, so postregli s svojimi priredbami skladb Grande Amore, Granada in Libiamo Ne' Lieti Calici, uspešnico Gorana Karana Adio Splite moj in lastno skladbo Sve je tvoje.4Tenors z nestrpnostjo pričakujejo februarski koncert v Cankarjevem domu. Na fotografiji z voditeljico glasbene čajanke Blažko Müller Pograjc.

Romantično ozračje, nekaj orošenih oči in večminutni aplavz po koncu nastopa so nedvomno dovolj dober pokazatelj, da bo njihov koncert izjemno doživetje in popolna izbira ob prihajajočem prazniku zaljubljenih

VIDEO - Celoten nastop na novinarski konferenci