sreda, 1. maj 2019

Za Dan zmage v Ljubljani koncert Marjetke Popovski

V počastitev Dneva zmage in Dneva Ljubljane bo Marjetka Popovski s svojo Spremljevalno skupino glasbenikov, pevcev in recitatorjev s Primorske 9. maja 2019 ob 10.30. uri v Centru za starejše občane Fužine, Nove Fužine 40 , Ljubljana imela koncert slovenskih ljudskih in partizanskih pesmi. Marjetka Popovski je pevka in ljubiteljica slovenskih ljudskih pesmi, z vsem ponosom in žarom pa prepeva tudi partizanske pesmi.
Skupaj s svojo Spremljevalno skupino glasbenikov, pevcev in recitatorjev s Primorske, ki jo sestavljajo Savo Kralj – kitara, bobni, Miran Pečenik – harmonika, Marko Petelin – harmonika, Igor Rojc – recitator in pevke skupine Cvet v laseh bo zapela lepe slovenske ljudske pesmi od morja, Istre in Primorske, do Gorenjskih planin in prelepih Koroških gričev, do vesele Štajerske in čarobnega Prekmurja in Prlekije, objela prelepo Dolenjsko in zaplesala v Belo Krajino ter se ustavila na Notranjskem in Ljubljani, kjer bo pesem donela v drugi del koncerta.Slišala se bo borbena in partizanska pesem, od Počiva jezero, Na oknu glej in Šivala je deklica zvezdo, do Bella ciao, Avanti popolo, preko Bilečanke in Kovači smo in še mnogo, mnogo drugih poznanih pesmi. Zaključek pa bo pripadal ljubljanski himni - HEJ, BRIGADE in himni Primorske - VSTAJENJE PRIMORSKE !

Marjetka Popovski bo s svojimi glasbeniki in pevci imela koncert 7. maja v Unionski dvorani v Mariboru in 25. maja, za Dan mladosti, v občini Hrpelje - Kozina.

VIDEO