sreda, 5. junij 2019

Nagrado nemškega gospodarstva je prejela Plastika Skaza iz Velenja

Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) je tudi letos podelila Priznanja nemškega gospodarstva v sodelovanju z Veleposlaništvom Zvezne Republike Nemčije v Sloveniji in Inštitutom WISE za razvoj trajnostnega delovanja in etičnega poslovanja v rastočih gospodarstvih. 



Priznanja so prejeli Henkel Maribor d.o.o. iz Maribora, Microkop d.o.o. iz Ljubljane in Plastika Skaza d.o.o. iz Velenja, ki je zmagalo.

Podjetje Skaza iz Velenja je na poti med 10 najboljših ekoloških podjetij na svetu. V Sloveniji sodijo med najboljše zaposlovalce, inovativno, novodobno, ugledno in uspešno družinsko podjetje. Na mednarodnem trgu prevzemajo vlogo razvojnih partnerjev in razvojnih dobaviteljev. Izdelke podjetja Skaza lahko najdete v 56 državah sveta. 90 % izdelkov izvozijo. Med njihovimi najbolj znanimi partnerji so pohištveni velikan Ikea, ameriško podjetje Steelcase ter Landis&Gyr. Sodijo med podjetja, ki so klasično »virgin« plastiko zamenjali za surovino kot je sladkorni trs. Pri vsem tem v podjetju Skaza ohranjajo visoko stopnjo odgovornosti do družbeno odgovornih projektov, ki so usmerjeni na šibkejše skupine.




Strokovna komisija je nagradila podjetja, ki stremijo k tehnološkemu napredku ob upoštevanju družbenih in okoljskih potreb ter spodbuja trajnostne poslovne strategije z dodano vrednostjo za podjetja in družbo.