četrtek, 1. avgust 2019

Janez Sušnik zelo kritičen do F3ŽO in MZ upokojencev Ljubljana

Ljubljana, 31. 7. 2019 – V prostorih ZDUS je potekala tiskovna konferenca, ki jo je sklical Janez Sušnik, predsednik ZDUS, skupaj s člani upravnega odbora. Janez Sušnik je danes pojasnil odločitev, da društva upokojencev, ki bodo sodelovala na Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ne bodo prejela denarja od ZDUS za organizacijo različnih programov, ki ga sami izprosijo pri donatorjih, denar iz javnih virov pa bodo dobili, je dejal.



V ZDUS so se oktobra lani odločili, da kot soorganizator ne bodo več sodelovali Proevent d.o.o. kot organizatorjem F3ŽO ampak bodo organizirali Dneve medgeneracijskega sožitja. Po Sušnikovih besedah jim Proevent ob 300.000 evrih prometa ni poplačal niti stroškov v višini 20.000 evrov. "Če bi nam festival poplačal te stroške, nikdar ne bi prišlo do ločitve," je poudaril.

VIDEO - Zakaj ZDUS ne bo sodeloval na F3ŽO


Janez Sušnik, predsednik ZDUS se je odzval tudi na očitke, da je pogoje v zadnjem razpisu za predsednika ZDUS prilagodil sebi v prid. »Upravni odbor je bil tisti, ki je menil, da mora biti med pogoji tudi izobrazba«, je pojasnil. Volilni zbor ga je 20. junija kot edinega kandidata izvolil na predsedniško mesto tudi za mandatno obdobje 2019-2023, na predsedniškem mestu ZDUS pa je bil že od 15. decembra 2016.

VIDEO - Sušnik pojasnjuje očitke, da si je predsedniško mesto sam ustvaril.


Besedilo, video in foto: Janez Platiše