sobota, 14. september 2019

General Stuart William Peach: Hvala za odlično organizacijo in gostoljubje

Ljubljana, 14. 9. 2019 - Od 13. do 15. septembra je v Grand hotelu Union v Ljubljani potekala konferenca Vojaškega odbor zveze Nato. Uradni del se je zaključil v soboto s skupno zaključno tiskovno konferenco na kateri je predsedujoči vojaškemu odboru Nato, britanski letalski general Stuart William Peach dejal, da bo zavezništvo še naprej v nespremenjeni obliki izvajalo misijo v Afganistanu Odločna podpora. Sloveniji se je zahvalil za odlično organizacijo konference ter gostoljubje.

Foto: Janez Platiše


Načelnica generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc je povedala, da Slovenija trenutno sodeluje v 12 mednarodnih misijah in operacijah, pri čemer do konca leta ne pričakuje sprememb. Slovenski vojaki so nameščeni tudi v Afganistanu

VIDEO - Tiskovna konferenca. General Stuart William Peach in načelnica SV Alenka ErmencVojaški odbor je najvišji vojaški organ Nata. V prvi vrsti skrbi za oblikovanje vojaških nasvetov Severnoatlantskemu svetu in daje usmeritve obema strateškima poveljstvoma. Odbor je povezava med političnimi odločevalci in Natovo vojaško strukturo.

Video: Nato News