petek, 13. september 2019

Uradna otvoritvena slovesnost Konference vojaškega odbora Nato

Ljubljana, 13. 9. 2019 - Slovenija v petek in v soboto gosti konferenco načelnikov obrambnih sil članic zveze Nato v okviru vojaškega odbora Nata. Delovni del konference se je začel v petek zvečer, ko je v Narodni galeriji zbrane nagovoril predsednik republike in vrhovni poveljnik slovenskih obrambnih sil Borut Pahor, ki je opozoril na številne nove izzive.





Izrazil je tudi pričakovanje, da bo konferenca v Ljubljani politikom dala "pošten, strokoven nasvet" glede izzivov. Poleg številnih geopolitičnih izzivov se "soočamo z novimi, tako kibernetskimi kot hibridnimi grožnjami, izzivi v vesolju, na območju Arktike, ter grožnjami naši ključni infrastrukturi. Kako se pripraviti na te nove izzive in hkrati izpolnjevati naše tekoče poslanstvo in naloge, je zahtevno vprašanje," je opozoril predsednik republike.

VIDEO - Otvoritvena slovesnost Konference vojaškega odbora Nato


Kot je še dejal, je Slovenija članica Nata petnajst let in po njegovih besedah ponosno deli koristi in bremena z zavezništvom in bo tako ravnala tudi v prihodnje. "Kot vrhovni poveljnik sem ponosen na Slovensko vojsko, njen prispevek k zavezništvu in njeno predanost varovanju slovenskega naroda, doseganju skupnih ciljev ter ohranjanju skupnih vrednot," je še dejal.

Vir: Nato News
Foto; Daniel Novakovič/STA