nedelja, 15. september 2019

V Velani prodajna razstava skodelic in svetil Petra Plečnika

Avtor prodajne razstave je oblikovalec Peter Plečnik, ki svoje oblikovalske stvaritve izdeluje že 36 let. V Velani Living, Šmartinska 52 jih bo, predvsem skodelice in svetila, razstavil 19. septembra. Otvoritev prodajne razstave, ki ji je dal naslov »Coconut« (kokos) bo ob 18.00 uri, ko se bo pričel tudi pogovor z avtorjem, ki ga bo vodila mag. Lidija Jerman, ki je ustanoviteljica Angleškega jezikovnega ateljeja, ki praznuje 7. obletnico delovanja.

V začetkih svojega ustvarjanja je Peter Plečnik sodeloval z znanim slovenskim oblikovalcem Oskarjem Kogojem, pri oblikovalskem delu pa se je zgledoval tudi pri nekaterih znanih arhitektih kot sta bila Jože Plečnik in Janez Valentinčič. Kasneje je začel ustvarjati svoje lastne, unikatne proizvode, predvsem svetila in skodelice. 



Njegove izdelke odlikujejo vrhunski, izredno kakovostni materiali, izdelani pa so z veliko mero natančnosti, skrbnosti in predanosti. Ustanovil je tudi svojo lastno blagovno znamko Plečnik illuminati: http://plecnik-illuminati.eu/. Po izobrazbi je Peter Plečnik sicer elektrotehnik, a njegova velika strast ostaja oblikovanje. Dela kot tehnični vzdrževalec v veleblagovnici Nama v Ljubljani. 

Ob tej priložnosti pa bomo počastili tudi 7. obletnico delovanja Angleškega jezikovnega ateljeja, katerega ustanoviteljica je mag. Lidija Jerman, profesorica angleškega jezika in prevajalka. Angleški jezikovni atelje je majhen, butični jezikovni studio, katerega posebnost je individualni pristop pri učenju angleškega jezika ter posvečanje vsakemu posameznemu slušatelju.


Predavateljica mag. Lidija Jerman prisega na predanost in skrbnost, tako pri poučevanju kot tudi pri prevajanju. Angleški jezikovni atelje sicer deluje pod sloganom »Umetnost jezika« ali »The Art of Language«. Na razstavnem dogodku se bodo torej srečali ljubitelji umetnosti oblikovanja kot tudi ljubitelji umetnosti jezika.

Dogodek bo spremljal krajši kulturni program, ki mu bo sledilo druženje s pogostitvijo