torek, 17. december 2019

Alberto Spinelli je novi direktor marketinga Lenovo v regiji EMEA

Ljubljana, 17. 12. 2019 - Alberto Spinelli bo 1. januarja 2020 v družbi Lenovo prevzel mesto izvršnega direktorja za marketing in komunikacije v regiji EMEA. S seboj prinaša bogate izkušnje iz industrije strojne opreme ter panoge digitalnih storitev, v katerih je deloval kot zagonski podjetnik in tudi kot vodja podjetja, ki razvija in postavlja digitalne ekosisteme. 



Spinelli bo poročal neposredno Francoisu Bornibusu, predsedniku regije EMEA v Lenovu. Deloval bo v Milanu, od koder bo vodil digitalno preobrazbo družbe Lenovo ter razvil vizionarsko in vrhunsko marketinško funkcijo, ki temelji na podatkih, analitiki in vpogledu, s ciljem spodbuditi večje sodelovanje med podjetjem Lenovo in njegovimi strankami. Postavil bo tudi nove temelje za Lenovovo zavezo zagotavljanja pametnejše tehnologije za vse.

Ob imenovanju je Spinelli povedal: "Lenovo me je navdihnil s svojim instinktivnim pristopom k razvoju inovativnih in intuitivnih izdelkov. Opolnomogočil je življenje več deset milijonov svojih kupcev po vsem svetu v njihovih domovih, na delovnih mestih in na poti. Zdaj mora biti naša pozornost namenjena združevanju teh tehnoloških inovacij s pristopom, ki ga resnično vodijo kupci, učenju in vpogledu v kupčeve želje in v gradnjo angažiranosti, kar na koncu omogoča našim strankam, da s svojimi izdelki postorijo več. Vzpostavitev digitalne, ciljno usmerjene sodobne marketinške in komunikacijske organizacije nam bo pomagala pri doseganju tega cilja, saj bo spodbudila rast - danes in v prihodnje. Navdušen sem nad tem, da sem se pridružil Lenovu v tem pomembnem času."

Spinelli se je pridružil podjetju Lenovo iz podjetja Fing, zagonskega podjetja, ki ponuja pametno tržnico za strojno opremo in profesionalne storitve pametnega doma, kjer je opravljal funkcijo izvršnega direktorja. Pred delom v podjetju Fing je opravljal funkcijo generalnega direktorja za digitalne storitve v družbi Canon. Spinelli je poleg pozicij v mednarodnih korporacijah, kot sta Intel in Acer, v svoji poklicni karieri vodil več podjetij.