nedelja, 15. december 2019

Mednarodni šiviljski izziv 2020 za mlade šivilje in šiviljčke

Švicarsko podjetje Bernina je eno najbolj poznanih in uglednih proizvajalcev vrhunskih šivalnih strojev v svetu. Pod njihovim pokroviteljstvom in v organizaciji ljubljanskega Maryna`s Quilt Studia & More, ki je uradni zastopnik znamke Bernina za Slovenijo, se lahko tudi slovenski otroci vključijo v mednarodni šiviljski izziv.


K šiviljskemu izzivu v Sloveniji, ki bo trajal do 15. marca 2020 so vabljeni otroci stari od 7 do 12 let. Sodelujoči mladi umetniki in umetnice šivanja bodo morali na blago dolžine 50 cm in višine 40 cm, našiti poljubno, resnično ali namišljeno žival. Mladi umetniki povsem svobodno izberejo vrste materialov, barv, motivov, šivov, trakov, gumbov. Lahko našijejo eno ali več živali in spremljajočih motivov.

Avtorji in avtorice živalic morajo svoj izdelek označiti na hrbtni strani blaga in sicer tako, da desno spodaj našijejo košček blaga v dimenziji 10x10 cm, ter nanj napišejo ime in priimek, starost, naslov avtorja in državo, od koder prihajajo. Sredinsko na vrhu blaga pa naredijo »tunel«, skozi katerega bo izdelek obešen. »Tunel« naj ima dimenzijo 10 cm, zgoraj naj bo prišit 1 cm od roba, na desni in levi strani pa naj se zaključi 2 cm od roba.

Za mednarodno razstavo, ki bo obiskala različne države in kraje ter skoraj celo leto razveseljevala otroke in odrasle bodo izbrana najbolj domiselna dela. Vsi sodelujoči bodo za svoje ustvarjalno delo prejeli simbolično nagrado. Avtorji izbranih del za mednarodno razstavo v posamezni državi bodo prejeli značilnega švicarskega kužka bernardinca na obesku za ključe. Avtorji treh najbolj kreativnih izdelkov iz vsake države pa bodo dobili plišastega bernardinca. Po zaključeni razstavi bodo mladi ustvarjalci in ustvarjalke dobili svoje izdelke vrnjene.

V Maryna`s Quilt Studio & More bodo prav v luči spodbujanja in obujanja veščine šivanja med najmlajšimi pričeli tudi s šiviljskimi tečaji za otroke. Tako si tudi iz Slovenije lahko obetamo lepo udeležbo in vključitev v mednarodno razstavo mladih kreativnih umetnikov in umetnic šivanja.

Tečaji bodo organizirani v Maryna`s Quilt Studio & More na Medvedovi 17 v Ljubljani. Predvidoma bodo enkrat tedensko, ob 15.30h po štiri šolske ure, trajale pa bodo od 8. januarja do 5. februarja 2020. Še več o projektu Barviti Bernina živalski svet lahko preberete na spletni strani, kjer boste našli tudi prijavnico. Z veseljem vam bodo dali dodatne informacije, če jih pokličete na 059010220.