četrtek, 23. april 2020

Henkel RKS in ZPMS predal več kot 200.000 evrov vredno donacijo

Ljubljana, Maribor 23. 4. 2020 - Mariborsko podjetje Henkel je Rdečemu križu Slovenije (RKS) in Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) predalo več kot 200.000 evrov vredno donacijo. Podarili so svoje izdelke iz programov Beauty Care, ki obsegajo mila ter druge higienske pripomočke, ter pralna in čistilna sredstva. 



"Henkel je družinsko podjetje, ki v teh težkih časih skrbi za družbo. Skladno z našimi vrednotami in v sklopu Henkel solidarnostnega programa, ki se že izvaja, želimo družbi pomagati. Kot podjetje smo skupaj združeni v boju proti pandemiji," je ob predaji donacije dejal Christof Vollstedt, direktor družbe Henkel Maribor d.o.o. in vodja proizvodno-oskrbovalne verige. In nadaljeval: "Rdeči križ Slovenije je organizacija, ki s svojim izjemnim delom pomaga ljudem v stiski. S to donacijo želimo izraziti globoko spoštovanje njihovemu delu in se jim najlepše zahvaliti." 

Predsednica Rdečega križa Slovenije Vesna Mikuž se je ob predaji doniranih izdelkov podjetju zahvalila in dejala, da bodo njihovi prostovoljci donacijo v prihodnjih dneh razdelili ljudem po Sloveniji, ki potrebujejo pomoč. 

"Ne pomnimo, če smo že kdaj dobili količinsko tako obsežno donacijo," pa je dejala predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik. Kot je povedala, bodo z detergenti za perilo in ročno pomivanje posode, ter mehčalci oskrbeli njihova društva v Ajdovščini, Novi Gorici, Krškem, Novem mestu, Metliki, Celju, Šentjurju, Velenju, Mariboru, Murski Soboti, Domžalah in Ljubljani. Za donirane izdelke so posebej hvaležni, ker gre za pomembne higienske izdelke, ki niso cenovno dostopni. 



Dogodka so se med drugim udeležili tudi namestnik nemškega veleposlanika v Sloveniji Bernhard Hauer, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije Sonja Šmuc, predsednica Nemško-slovenske gospodarske zbornice Gertrud Rantzen, namestnik vodje gospodarskega oddelka avstrijskega veleposlaništva Stefano La Croce in drugi visoki gosti.

V družbi Henkel so nedavno centrom za socialno delo Maribor, Ptuj in Ormož ter zdravstvenemu domu dr. Adolfa Drolca donirali dve toni svojih izdelkov, različnim osnovnim šolam pa so podarili skupaj 46 prenosnih računalnikov za šolanje od doma.