petek, 1. maj 2020

Predsednik Pahor in Lidija Jerkič, predsednica ZSSS za praznik dela nagovorila državljane

Ljubljana, 1.5.2020 - Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v počastitev praznika dela nagovoril državljane in se je z Jerkičevo strinjal, da nas je koronavirus spomnil, kako pomembna je država. "Ni tu samo zato, da ima vojsko ali policijo. Je tudi socialna država, pravna država." 



Ob tej priložnosti se je predsedniku republike z nagovorom pridružila Lidija Jerkič, predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, ki je med drugim dejala: "V naslednjih petih ali desetih letih ne želim nikoli več slišati, da je treba zdravstvo ali šolstvo privatizirati. Samo od javnih storitev je v tem trenutku odvisno naše zdravje, počutje, to je področje, kamor bo treba vlagati veliko denarja."



Obeležitev državnega praznika sta sklenila mlada pevka Klara Koprivec in akademski kitarist Matic Smolnikar, ki sta nas v praznični majski dan popeljala z znamenito zimzeleno pesmijo Vrača se pomlad. V počastitev državnega praznika je pred Predsedniško palačo postrojena častna straža Garde Slovenske vojske.

Foto: Daniel Novakovič/STA