torek, 2. junij 2020

Terme Snovik se ponovno odprejo v petek, 5. junija 2020

Ob sproščanju ukrepov preprečevanja širjenja okužb se Terme Snovik ponovno odpirajo v petek, 5. junija 2020. Goste bo pričakalo osveženo, urejeno, prenovljeno termalno in apartmajsko naselje. Čas zaprtja je bil namreč dobro izkoriščen za nujna investicijsko-vzdrževalna dela (delna razširitev kuhinje, ureditev zunanjih in notranjih bazenov, zunanja ureditev območja in apartmajskih objektov), v zadnjih dneh pred odprtjem se ureja ventilacija in dezinfekcija celotnega sistema.

V teku so intenzivne priprave na odprtje celotnega termalnega kompleksa s poudarkom na zagotavljanju varnosti gostov. Sprejeti so številni varnostni in higienski protokoli, potekalo bo intenzivnejše razkuževanje vseh prostorov in zagotavljanje varnostne razdalje v vseh objektih z namenom ohranjanja zdravja gostov in zaposlenih.

Obiskovalci Term vabljeni na sprehod skozi naselje, kjer vas bo pričakal urejen sadni in zelenjavni vrt. Prav kmalu se bodo obarvale prve češnje, prav tako bo obrodil zelenjavni vrt. Domača zelenjava in zelišča so uporabljena tako v kuhinji, nekaj pa imajo možnost koristiti tudi apartmajski gostje. Prenovljena kulinarična ponudba restavracije Potočka se bo pripravljala v povečani kuhinji, ki bo olajšala izvedbo gostinske dejavnosti in povečanje zadovoljstva gostov z lokalno kulinariko ter ostalimi prigrizki in osvežilnimi napitki.



Terme Snovik ponovno vabijo k rekreaciji in plavanju v bazenih z zdravilno termalno vodo. Termalna voda ima blagodejne balneološke značilnosti. Primerna je za plavanje, blagodejno vpliva na kosti, kožo in prebavo. Na voljo je po celotnem termalnem kompleksu, saj je primerna tudi za pitje. Odpiralni čas notranjih bazenov po odprtju ostaja nespremenjen, vsak dan od 9. do 20. ure, nočno kopanje ob sredah, petkih in sobotah od 20. do 22. ure. Odprtje zunanjih bazenov je predvideno za sredino junija, odvisno od vremenskih razmer. Za vstop v savne se priporoča rezervacija temina zaradi upoštevanja omejitve števila ljudi in higienskih standardov.




Novost v Termah je tudi možnost najema električnih koles, ki so jih omogočili Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik za še lažje raziskovanje Tuhinjske doline in kamniške destinacije.



V Snoviku sedaj poteka tudi gradnja večnamenske dvorane v sklopu termalno-gostinskega objekta Term. Večnamenski prostor bo zelo povečal turistično ponudbo destinacije. Ne bo predstavljal le povečanih gostinskih zmogljivosti s skupno 132-imi dodatnimi sedeži v restavraciji, ampak bo odprl trženje številnih novih produktov, kot so MICE dogodki, poslovna srečanja, poroke, praznovanja ter številni dogodki tudi za društva, klube in druge individualne skupine.

Foto: Terme Snovik