četrtek, 30. julij 2020

Razgiban poletni program v Termah Snovik

Snovik, julij 2020 - Letošnje poletje je še prav posebno, a v Termah Snovik ostajajo zvesti svojim gostom in obiskovalcem, saj za njih pripravljajo zanimiv poletni program za številna doživetja. Poleg kopanja in sproščanja telesa v Wellness centru Term, si bodo vsi obiskovalci lahko dan popestrili z dogodki, ki jih zagotovo ni malo, vsi pa skladni z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje s prejetimi varnostnimi in higienskimi ukrepi. Aktivnosti so skrbno oblikovane za vse generacije, vsak bo nekaj našel za sebe in prav nikomur ne bo dolgčas.




Za otroke so na sporedu številne ustvarjalne in plesne delavnice, vodne vragolije na vodni blazini in Družina si lahko skupaj lahko ogleda film pod zvezdami, igra organizirane družabne igre, povabijo pa jih tudi na voden krajši pohod z baklami do izvira termalne vode. Otroci bodo še posebej navdušeni nad mini diskom enkrat tedensko in obiski termalnega palčka Snovička. V tednu, ko so otroci brez varstva, pa bo najbolje, da se učijo in zabavajo v poletni plavalni šoli, ki poteka od ponedeljka do petka.

Vsak dan se za vse kopalce izvaja vodna telovadba, Kneipp vodni oblivi, ob določenih dnevih pa tudi vodna aerobika. Vsako sredo, petek in soboto vabljeni na nočno kopanje od 20. do 22. ure.

Vsako sredo vas vabijo na kulinarično doživetje, na Slovenski kulinarični večer z izbranimi okusi Tuhinjske doline ob zvokih slovenske glasbe. Imeli boste tudi priložnost degustirati pivo iz lokalne pivovarne Menin'c. Večer se prične ob 18:30 uri. Kulinarično se nadaljuje tudi naslednji dan, saj vsak četrtek potekajo kulinarične delavnice izdelave zdravih brezgrešnih sladic s kuharsko mojstrico restavracije Potočka.

Lokalno kulinariko boste spoznavali na nedeljskih tržnicah lokalnih dobrot, kjer se bodo predstavili lokalni ponudniki, izdelke pa bo mogoče tudi kupiti. Terme so z organizacijo tržnic naredile še en korak povezovanja z lokalnimi deležniki, s katerimi skrbijo za ohranjanje lokalne identitete.

Vse delavnice potekajo v novi večnamenski dvorani Tuhinjka, v kolikor pa narava dogodka le dopušča, dogodki potekajo na prostem in čim bližje naravi in gozdu. Vabljeni še na zdravo bosonogo pot, nagrajeno tematsko pot 2008, ki so jo v Termah nagradili in tako se vsak teden odpravite na Kneippovo bosonogo doživetje, ki vključuje spoznavanje s Kneippovo filozofijo, naravno refleksno masažo, preizkus Kneippovih hidroterapij, okusno Kneippovo presenečenje (Kneipp malica), vodeno sprostitev in test vseh petih čutil (vonj, vid, sluh, tip in okus). Apartmajskim gostom so brezplačno na voljo palice za nordijsko hojo ali najem koles za raziskovanje kamniške destinacije.

Narava, ki obdaja Terme, ponuja številne naravne danosti, zato je bila eko zaveza do odgovornosti do okolja zapisana že v samih pričetkih razvoja Term. Že 2008 so kot prvi v Sloveniji prejeli znak za okolje Ecolabel (Eko marjetica) za okolju prijazno delovanje po kriterijih Evropske komisije, ki se nanaša na izrabo energije, vode, uporabo energentov, ločevanje odpadkov in sodelovanje z okoljem. Na voden ogled eko termalnega kompleksa vas bo popeljal idejni oče Term, Ivan Hribar, in sicer vsak torek in četrtek.

Pripravil: Janez Platiše
Foto: Terme Snovik