petek, 7. avgust 2020

38. Festival Radovljica se je pričel

Radovljica, 7. 8. 2020 - S koncertom slovaške zasedbe Solamente naturali in programom Musica Globus se je v radovljiški cerkvi sv. Petra pričel 38. Festival Radovljica. Potekal bo do 23. avgusta. Zvrstilo se bo osem sporedov z repertoarjem od najzgodnejšega zapisanega večglasja iz 11. stoletja do Chopina in Liszta. Šest sporedov bo na festivalu doživelo svetovno premiero, pet jih je tako ali drugače povezanih s Slovenijo, štirje so nastali posebej za festival in trije so posvečeni slovenski glasbeni dediščini od 16. do 19. stoletja. Organiziran je brezplačni avtobusni prevoz iz Ljubljane in Kranja. Cena vstopnic je od 14 do 18 evrov. 



Na 38. Festivalu Radovljica bo nastopilo 33 umetnikov iz Avstralije, Avstrije, Armenije, Belgije, Češke, Izraela, Madžarske, Nemčije, Slovaške, Španije, Švice in Slovenije. Med njimi so svetovno znani ansambli, tudi godalni ansambel Solamente naturali, vokalni kvintet Cinquecento in ansambel za srednjeveško glasbo PER-SONAT, pa tudi mladi glasbeniki, kot so pianistka Rosalia Gomez Lasheras, tenorist Jacob Lawrence in mezzosopranistka Jasmina Črnčič. Polovica sporedov je nastala posebej za festival, pet jih je tako ali drugače povezanih s Slovenijo in trije so posvečeni slovenski glasbeni dediščini od 16. do 19. stoletja.



Na vse koncerte, iz Ljubljane in Kranja, vozi brezplačen festivalski avtobus. Iz Ljubljane, postajališča na vrhu Kongresnega trga odpelje ob 18.30 uri, s postajališča nasproti Kina Šiška, ob 18.35 uri, z avtobusne postaje v Medvodah ob 18.50 uri, s postajališča nasproti hotela Creina v Kranju pa ob 19.00 uri. Vrnitev po koncertu. Obiskovalcem iz Radovljice je na voljo brezplačni avtobusni prevoz na koncert v Velesovem. Z avtobusne postaje Radovljica odpelje ob 18.45. Podrobnosti preberite TUKAJ.



Organizatorji namenjajo posebno skrb zdravju obiskovalcev in nastopajočih. Vsi koncerti bodo tako potekali v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Zaradi omejevanja širjenja okužb morajo vsi obiskovalci nositi zaščitne maske, si razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo 1,5 metra.

Foto: Festival Radovljica