ponedeljek, 23. november 2020

KLIC DOBROTE 2020 – dobrodelni koncert za pomoč družinam v stiski

Slovenska karitas v sodelovanju z RTV Slovenija prireja jubilejni 30. dobrodelni koncert KLIC DOBROTE, ki bo v sredo, 25. novembra 2020 ob 20.00. Koncert bo potekal pod geslom »Slišim te«, ki je letošnje vodilo tedna Karitas in Klica dobrote. Geslo opozarja na osnovno človeško potrebo po bližini, ko si vzamemo čas za drugega in mu posvetimo vso pozornost. Vabi pa tudi, da prisluhnemo, poskušamo razumeti in tudi odgovoriti z besedo, darovi ali prostovoljstvom pri pomoči ljudem v stiski. 




Zaradi epidemije letos prvič v 30 letih koncert ne bo izveden v Celju, ampak bo izvedba koncerta tokrat potekala izjemoma v studijski obliki, v Studio 1, RTV Slovenija. Neposredno ga bodo prenašali TV Slovenija, Radio Slovenija I. program in Radio Ognjišče.

Nastopajoči, ki bodo letos zaradi ukrepov po številu omejeni, a še toliko bolj srčni, bodo nagovorili slovensko javnost k dobroti srca za družine v stiski v Sloveniji. Koncert bo ob obletnici popestren tudi z gosti in nekaj zanimivimi posnetki nastopov iz preteklih koncertov.

Na dobrodelnem koncertu bodo nastopili Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Nuška Drašček, Gašper Rifelj.

To bo tudi večer dobrih misli, ki jih bosta povezovala voditelja Bernarda Žarn in Jure Sešek iz studia v Ljubljani pa nas bo nagovarjala Katarina Braniselj.

Scenarij msgr. Franci Trstenjak in režija Tomaž Švigelj.

Več o Klicu dobrote na spletni strani www.karitas.si/akcije/klic-dobrote/

V letu 2019 se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 152.240,00 EUR. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote materialno pomoč vsako leto prejme preko več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji. V letošnjem letu bo ta pomoč zaradi posledic epidemije še toliko bolj potrebna.

Gledalci in poslušalci se boste lahko v času koncerta ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem aktivno vključili v akcijo. S koncertom želimo opozoriti na številne stiske družin, povabiti k darovanju in se zahvaliti vsem darovalcem za njihovo solidarnost.

Naša prošnja vsem ljudem dobrega srca je, da skupaj pomagamo družinam v stiski.

Slovenska Karitas