sobota, 1. maj 2021

Prvomajska slovesnost v Predsedniški palači #video

Ljubljana, 1.5.2021 - Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v počastitev državnega praznika, praznika dela, v Veliki dvorani Predsedniške palače nagovoril državljanke in državljane. Ob tej priložnosti se je predsedniku republike z nagovorom pridružila Lidija Jerkič, predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS).



'To, kar se dogaja zadnja leta, ni socialni dialog', je bila kritična Lidija Jerkič, predsednica ZSSS in poudarila, da se je brez socialnega dialoga in široke razprave pripravljal tudi predlog zakona o nacionalnem demografskem skladu, ki naj bi zagotovil varno starost in varne pokojnine. 'V času epidemije covida-19 je bilo za socialno državo dobro poskrbljeno, vendar na račun dodatnega zadolževanja, ki ga bo kmalu treba ustaviti, dolgove pa vrniti' je poudaril predsednik Pahor.


Ob prazniku dela je v Predsedniški palači na razmeram prilagojen način potekal tudi dan odprtih vrat. Predsedniško palačo so obiskali delavke in delavci iz podjetij Štore Steel in ETI Izlake, praznični glasbeni program pa sta pripravila pevka Kristina Oberžan in akademski pianist Sašo Gačnik, ki deluje pod umetniškim imenom »Svarogov«.

VIDEO - Prvomajska slovesnost v predsedniški palači. Govorca L. Jerkič in B. Pahor.

Zaradi ukrepov za omejitev širjenja virusa covid-19 drugih gostov v Predsedniški palači žal še ni mogoče sprejeti, vendar so vljudno vabljeni, da si ogledajo posodobljen virtualni sprehod po prostorih palače (https://bit.ly/3xDqpbM).

 Foto in video: UPRS in Anže Malovrh/STA