četrtek, 8. julij 2021

Vse je enkrat prvič

Da je Ruska dača tudi prijetno družabno zbirališče potrjuje zgodovinska fotografija Jerneja Dirnbeka iz skupine Mi2, h kateremu so se najprej navdušeno »pritisnile« Manca Izmajlova, Alenka Godec in Eva Hren. Štirje glasbeni ustvarjalci do sedaj niso imeli priložnosti skupaj stopiti pred fotografski aparat.

In vendar jih povezujejo prav koncerti na Ruski dači. Alenka in Eva sta odprli letošnjo koncertno sezono s čudovitim večerom, posvečenim Mojmirju Sepetu. Manca bo ponovno ogrela publiko v četrtek, 19. avgusta. Jernej Dirnbek pa koncertno letos gostuje prvič. S prijateljem Davorjem Klaričem sta pripravila glasbeno – zabavno popotovanje Z muziko o vinu in ljubezni, ki mu bodo gostje lahko prisluhnili v četrtek, 12. avgusta. Sicer pa je Jernej že uveljavljen sodelavec Ruske dače. Je namreč avtor teksta za gledališko predstavo, ki spremlja pet hodno večerjo z menijem iz leta 1908, ko so v ljubljanskem hotelu Union praznovali 60-letnico vladanja cesarja Franca Jožefa. Doživetje so na Ruski dači poimenovali Cesarska večerja.



Da pa na koncu ne bi ostalo le pri umetniškem vtisu, so se jim pridružili tudi gostitelji, dr. Aleš Musar, Jana Kobal, Darinka Pavlič Kamien, sliko pa krasi tudi najstniška hči Mance Izmajlove Izabela.

Foto: Sašo Radej