četrtek, 8. julij 2021

2. srečanje ministrov in ministric za zaposlovanje in socialno politiko EU in Zahodnega Balkana #video

Brdo pri Kranju, 8.7.2021 - Na Brdu pri Kranju je potekalo neformalno srečanje ministric in ministrov EU, pristojnih za zaposlovanje in socialno politiko, ki bo trajalo do 9. julija 2021. Osrednja tema je odporni in vključujoči trg dela.



Ob tem je potekalo tudi skupno srečanje z ministricami in ministri Zahodnega Balkana, ki so pristojni za zaposlovanje. Kot predsedujoči Svetu EU za zaposlovanje in socialno politiko bo razprave vodi minister Janez Cigler Kralj.



Po končanem zasedanju je minister Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. na tiskovni konferenci povedal,  da je srečanje omogočilo nadaljnje poglabljanje in krepitev odnosov EU z Zahodnim Balkanom na enem izmed ključnih vsebinskih področij - zagotavljanju trajnostnega vključevanja mladih na trg dela.

VIDEO Novinarska konferenca po neformalnem srečanju ministric in ministrov za zaposlovanje in socialno politiko. Slovenski uradni prevod.

Evropski komisar za delovna mesta in socialne pravice Nicolas Schmit je poudaril, da so mladi iz Zahodnega Balkana tudi del evropske mladine. Mladim v tej regiji je potrebno dati upanje in konkretne rešitve za boljšo prihodnost.

VIDEO-PRIHODI udeležencev EPSCO na srečanje.

VIDEO - SKUPINSKO FOTOGRAFIRANJE na predsedniškem dogodku.