četrtek, 27. januar 2022

MandićCirkus premierno kmalu na Velikem odru SNG Drama Ljubljana #video #foto

Na Velikem odru SNG Drama Ljubljana se pripravljajo na premierno uprizoritev performansa MandićCirkus, ki ga deset let po premieri in skoraj stotih ponovitvah MandićStroja predstavljajo v koprodukciji Vie Negative in SNG Drama Ljubljana. 



Novo uprizoritev, ki ni nadaljevanje, temveč posledica MandićStroja, sta avtorsko zasnovala in razvila igralec Marko Mandić in režiser Bojan Jablanovec. V performansu se Marko Mandić znova in na novo požene skozi vse igralske kreacije (91), ki jih je ustvaril od začetka svoje gledališke kariere (1996) do maja 2021, in dosledno sledi kronologiji njihovega nastanka. MandićCirkus je obračun z gledališkim strojem, z igralcem in ekshibicionistom, z umetnikom in samoljubnežem, z gledalcem in voajerjem, z božanskim in banalnim, s patologijo ambicije in bedo uspeha …
 
VIDEO - MandićCirkus, odlomek s predstavitve.     

 Avtorsko ekipo uprizoritve MandićCirkus ob avtorju koncepta in režiserju Bojanu Jablanovcu sestavljajo še scenograf Matej Stupica, avtor glasbe Samo Kutin, oblikovalec zvoka Eduardo Raon, avtorji videa Matej Stupica, Stella Ivšek in Jure Lavrin ter oblikovalca svetlobe Bojan Jablanovec in Mojca Sarjaš. Prva ponovitev na Velikem odru Drame bo v četrtek, 3. februarja, ob 20.00, naslednji ponovitev pa predvidoma načrtujemo aprila v Mali Drami.

Foto: Peter Uhan Video: Janez Platiše