sreda, 26. januar 2022

SIMBIOZA – Februarski program brezplačnih predavanj in delavnic

Ljubljana, 26.1.2022 - V Simbiozi Genesis, socialnem podjetju se ne ozirajo na covid razmere in se trudijo vsak program mesečnih brezplačnih delavnic tudi izpeljati. Če jim ne uspe zaradi zapovedanega omejevanja druženja v živo, vas vabijo v svojo družbo in k učenju na daljavo. Starejšim (55+), znanja željnim nudijo pester nabor delavnic za pridobivanje znanja uporabe pametnih telefonov in računalnikov, ne glede na to, ali ste popolni začetnik ali pa želite vaše naprave le še bolje izkoristiti v svoj prid. Zagotavljajo, da ne boste od njih odšli razočarani, ampak da se boste radi vračali še po novo znanje.



Vsak dan imajo na programu po dve različni delavnici, ob petkih pa teden zaključijo z lahkotnimi delavnicami miselnih igric, za katere vam bodo vaši možgani zelo hvaležni.
Upajo in si močno želijo, da bodo februarski program, glede na covid razmere, lahko v celoti realizirali in znanje s tečaji "v živo", nudili predvsem čistim začetnikom, ki učenja na daljavo še ne obvladajo. V primeru, da to ne bo izvedljivo, bodo začetne in nadaljevalne tečaji prestavili v kasnejše obdobje. Nekatere februarske delavnice z enkratno ponovitvijo , ki so predvidene za izvedbo »v živo« in če to ne bodo mogli izpeljati, bodo delavnice izvedli »na daljavo«. Prijavljene in zainteresirane udeležence bodo o tem seveda predhodno tudi obvestili.



Poleg delavnic za učenje osnovnih veščin uporabe pametnih telefonov in računalnikov, vas vabijo tudi na delavnice, kjer se naučite uporabljati tudi oblačne storitve (Google Drive, Google Foto, Goolge Zemlja), Instagram, aplikacijo AMZS, ki je odlična za uporabo na potovanjih po Sloveniji. V februarju pa bodo na njihovih delavnicah gostili tudi zunanje predavatelje. Zaradi uspešne prve izvedbe in velikega odziva udeležencev bodo 14. 2. 2021 ponovili seminar informacijskega pooblaščenca z aktualno temo varstva osebnih podatkov, 9. 2. 2021 pa boste imeli priložnost poslušati predavanje strokovnjakinje z Ministrstva za javno upravo o njihovem portalu eUprava, ki ga vsi tudi vse bolj potrebujemo in morda nekateri tudi že uporabljate.


Oglejte si njihovo predstavitev na spletni strani Simbioza in program delavnic na povezavi tukaj, kjer se zelo enostavno lahko na posamezno delavnico tudi prijavite. Vašo prijavo jim lahko sporočite tudi preko e-pošte lab@simbioza.eu ali jih enostavno pokličete na tel. 040 778 475. Predavanja in delavnice bodo V ŽIVO potekale v SIMBIOZA BTC CITY LAB, Latinski trg 6, Ljubljana (kletna etaža Emporium).

Foto: Arhiv Janez Platiše in Simbioza