ponedeljek, 24. januar 2022

Ohranite in krepite zdravje v Termah Snovik

 Snovik, 24. 01. 2022 - Že Sebastian Kneipp, ki velja za utemeljitelja hidroterapij, zdravljenja z vodo, je postavil vodo na prvo mesto zdravih navad sodobnega človeka. Voda deluje na kožo s toplotnimi, kemičnimi in mehanskimi dražljaji, ki z milijoni različnih senzorjev pošilja sporočila možganom in tako uravnava pomembne življenjske funkcije in spodbuja delovanje različnih organov. V Termah Snovik, kjer nadaljujejo tradicijo knajpanja v Kamniku, se še kako zavedajo zdravilne moči njihove termalne vode. Termalna voda je odlična za pitje ter plavanje in različne vadbe v bazenih s termalno vodo. Prav sedaj je še toliko bolj pomembno, da krepite svojo moč, ohranjate formo in vaše zdravje tudi z rednim plavanjem, vodno aerobiko in vodno telovadbo.



V Termah Snovik so na voljo novi termini redne vadbe v bazenih z zdravilno termalno vodo. Vsak dan ob 10. uri vabljeni na vodno telovadbo, ki je za goste bazena brezplačna. Rekreativno plavanje s postavljenimi programi za plavanje poteka vsak torek in nedeljo ob 19. uri, vodna aerobika za izboljšanje splošne kondicije vsako sredo ob 19. uri.  Vadba v vodi pomaga krepiti moč, saj boj proti potisku vode aktivira vaše mišice.

 

Plavanje je znano odlična rekreativna dejavnost za ljudi prav vseh starosti. Zato preverite tudi, zakaj v termah priporočajo redno rekreativno plavanje in vodno vadbo ter kako vpliva na vaše počutje.

 

Plavanje v bazenih s termalno vodo je sproščujoča in mirna oblika vadbe s številnimi koristmi. Termalna voda v Snoviku je namreč naravno zdravilno sredstvo. Voda je odlična, primerna za plavanje in seveda pitje, prav tako blagodejno vpliva na kosti, kožo in prebavo. In ne samo to, prim. prof. dr. Kraševec pravi, da je voda primerna za kurativne in preventivne namene. Pomaga zlasti pri kroničnih degenerativnih obolenjih hrbtenice in gibal, revmatizmu, artrozi in po operativnih posegih.




 

Krepi vzdržljivost, mišično moč in kardiovaskularno kondicijoMed gibanjem v vodi se krepijo vaše mišice nog, ramenskega obroča in hrbta ter prsne mišice, stabiliziramo pa tudi mišice trupa. Katera od teh mišičnih skupin bo bolj delala, pa je odvisno tudi od tega, katera tehnika plavanja vam najbolj ustreza.

 

Pomaga ohranjati zdravo telesno težo, zdravo srce in pljuča.

 

Odstranjuje del stresa z vašega telesaČe se boste med plavanjem osredotočili na tehniko, enakomeren ritem ter pravilno dihanje, boste zlahka odmislili vse druge težave, ki vas tarejo. Prisluhnili boste svojemu telesu in se ukvarjali le sami s sabo ter tako vsaj za eno uro, ki jo boste preživeli v vodi, pozabili na skrbi.

 

Plavanje in vadba v vodi sta odlična vadba, saj morate celotno telo premikati proti uporu vode. Vaše telo v vodi skorajda lebdi in ker se vam ni treba boriti z gravitacijo, je obremenitev vaših sklepov in kosti toliko manjša.  




 

Skrbi za izboljšanje koordinacije, ravnotežja in drže, fleksibilnosti telesnih funkcij.

Zagotavlja dobro terapijo z majhnim učinkom za nekatere poškodbe in stanja.

Plavanje ali druge vodne vadbe so odličen način za ohranjanje zdravja, stalne kondicije in nasploh življenjske forme. In naj bo tudi priložnosti za sklepanje novih prijateljstev, dobro voljo in pozitivno razmišljanje. In še zadnji nasvet, enostavno se prepustite vodi in preprosto uživajte.

Bazeni v termah so odprti vsak dan od 9. do 20. ure, ob sredah, petkih in sobotah tudi nočno kopanje do 22. ure. Vsakodnevna vodna telovadba je za kopalce brezplačna z nakupom vstopnice za kopanje. Poteka od 10:00 do 10:30 ure, nato sledijo Kneippovi vodni oblivi nog. Rekreativno plavanje poteka vsak torek in nedeljo od 19. do 20. ure. Cena 1-urne vstopnice za bazen je 7,00 €. Vstopnico kupite na recepciji, vnaprejšnje prijave pa niso potrebne.



Vodna aerobika poteka vsako sredo od 19:00 do 19:45.  Za enkratni obisk kupite 2-urna vstopnica za kopanje, ki vključuje vadbo vodne aerobike in vstop v savno za doplačilo 6 € (25 % popust na redno ceno). Cena vstopnice za enkratni obisk: 8,5 € (dijaki, študentje, upokojenci), 11,00 € (odrasli). V termah vam priporočajo nakup paketa štirih vstopov, ki vključuje: 4 x 2-urno vstopnico za kopanje, 4 x vodno aerobiko in popust na doplačilo za vstop v savno (akcijska cena: 6 evrov na vstop, redna cena: 8 evrov). Cena paketa znaša 30 € (cena je enotna, velja za dijake, študente in odrasle). Nakup opravite na recepciji ob vašem prihodu, paket štirih vstopov se plača vnaprej in velja od datuma nakupa. Paket je mogoče izkoristiti v roku 60ih dni od datuma izdaje.

Združite obisk vadb tudi s sproščanjem v Svetu savn in se prepustite blagodejnim učinkom termalne vode na nočnem kopanju, ki poteka vsako sredo, petek, soboto od 20. do 22. ure. Za osvežitev po vadbi vam priporočamo pitje zdravilne termalne vode ter vas vabimo v (bazensko) restavracijo Potočka na osvežilne napitke ali okusne domače zeliščne čaje.

Foto: Terme Snovik in Staš Zidar