ponedeljek, 10. januar 2022

Terme Snovik razpisujejo že 14. literarni natečaj

Snovik, 10. 1. 2022 - V počastitev prihajajočega meseca kulture v Termah Snovik razpisujejo tradicionalni, že 14. literarni natečaj. Namen natečaja je vzpodbuditi posameznike, otroke in odrasle, da se zazrejo v svoje misli, se poigrajo z besedami in sestavijo rime, saj je tudi miselna telovadba blagodejna za naše počutje in dušo. Tokratna tema je »Najlepši trenutek«.



Kot običajno, nagradni literarni natečaj poteka v dveh kategorijah: v otroški kategoriji za osnovnošolce do 15. leta starosti in v odrasli kategoriji. Letošnja novost je vzpodbujanje ne le posameznikov, ampak tudi vrstnikov, razredov v osnovnih šolah, da skupaj zapišejo najboljše rime in si prislužijo nagrado za cel razred.

Komisijo, ki bo prebirala prispele pesmi sestavljajo: Mag. Breda Podbrežnik Vukmir, direktorica Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik, Sara Drolc, učiteljica slovenščine na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamni-ku in Martina Leskovec, upokojena učiteljica slovenščine na osnovni šoli.

Pesmi je potrebno poslati do 8. 2. 2022 na elektronski naslov animacija@terme-snovik.si. V Zadevo zapišite ZA NATEČAJ 2022, v sporočilu pa poleg svoje pesmi dopišite: ime in prii-mek, email naslov, mobilni telefon, otroci pa tudi starost, osnovno šolo in razred.

Razglasitev zmagovalcev literarnega natečaja bo na literarnem večeru, ki bo v sredo, 16. 2. 2022 ob 18.00 uri v Termah Snovik.

Nagradni sklad:

Nagrada za NAJ PESEM V OTROŠKI KATEGORIJI: plavalni športni dan za cel raz-red (4h) v Termah Snovik (izbira termina po vnaprejšnjem dogovoru)

Nagrada za NAJ PESEM V ODRASLI KATEGORIJI: 1 nočitev z zajtrkom za 2 osebi v dvoposteljni sobi (vključeno tudi kopanje cel dan na dan prihoda in odhoda, anima-cijske aktivnosti glede na redni program, Wi-Fi, parkirišče, DDV)

Vsi ustvarjalci oddanih pesmi prejmejo 20 % popust na bazenske in wellness storitve ob 20-obletnici Term Snovik. Nagradni kupon, unovčljiv do 31.12.2022, prejmete na literarnem veče-ru. Za dodatne informacije so za vas dosegljivi na telefonski številki 051 313 966 (Katarina Ilić) ali preko elektronske pošte animacija@terme-snovik.si.