ponedeljek, 10. januar 2022

V trgovinah Hofer so s Slovensko karitas in kupci zbrali 18 ton izdelkov

 Lukovica, 10. 1. 2022 - Hofer in Slovenska karitas sta že 13. zapored organizirala dobrodelno akcijo v vseh trgovinah njihovih trgovinah po Sloveniji, da bi lahko pomagala čim več posameznikom in družinam v stiski. Prva dva vikenda v decembru so lahko kupci odložili osnovna živila in higienske izdelke v za to namenjene košare in zbrali skoraj 18 ton izdelkov. K temu je Hofer prispeval še dodatne izdelke v vrednosti skoraj 4.500 evrov. V sedmih letih skupnega sodelovanja s Slovensko karitas so tako s to akcijo zbrali več kot 210 ton podarjenih izdelkov.



V predprazničnem času družine in posamezniki, ki so se znašli v težkih okoliščinah, še toliko bolj občutijo pomanjkanje. Da bi jim vsaj nekoliko olajšali njihov vsakdan, je Hofer skupaj s Slovensko karitas že 13. zapored organiziral dobrodelno akcijo, v kateri so prva dva vikenda v decembru kupci v vseh trgovinah Hofer po Sloveniji prispevali izdelke v za to namenjene košare. Zbirali so predvsem osnovna živila, žitne kašice, kosmiče za otroke in izdelke za higieno. Kupci so v prizadevanju za lepši dan otrok in družin, ki se borijo iz meseca v mesec, pokazali izjemno solidarnost in v 4 dneh namenili skoraj 18 ton izdelkov.



Tudi tokrat je vsaka trgovina Hofer v Sloveniji pristavila svoj delež. K zbranim izdelkom kupcev je dodala še voziček osnovnih živil ter higienskih izdelkov v vrednosti 50 evrov. Do družin v stiski je tako potovalo še 89 napolnjenih vozičkov v skupni vrednosti skoraj 4.500 evrov.

 Slovenska karitas se je zahvalila z naslednjimi besedami:

»Hvala vsem, ki ste velikodušno priskočili na pomoč ljudem v težkih okoliščinah. V decembru pridejo te še toliko bolj do izraza, zato je vsaka dobrodelna akcija več kot dobrodošla. Zbrana živila in higienske izdelke smo v večini že razdelili med številna slovenska gospodinjstva, kar pa brez zbiralne akcije v trgovinah Hofer in dobrih ljudi ne bi bilo mogoče. Hvala!«  

Fotografiji: Foto Hofer