sreda, 2. marec 2022

Začetek preventivne akcije 40 dni brez alkohola #VIDEO

Ljubljana, 2.3.2022 - Akcija 40 dni brez alkohola poteka že sedemnajstič, tokrat pod nosilnim geslom ’Smej se’. Potekala bo od 2. marca do 16. aprila 2022. Z akcijo organizatorji opozarjajo, da prekomerno uživanje alkohola v Sloveniji povzroča veliko stisk v naših družina zaradi skrhanih odnosov, nasilja, prometnih nesreč in bolezni. Zato velja povabilo k odgovornemu ravnanju pri odnosu do alkohola bodisi doma, na cesti, pri delu v službi in v družbi. In seveda povabilo k 40 dnevni odpovedi alkoholu v znamenje solidarnosti z vsem, ki trpijo zaradi alkohola.



Z geslom „Smej se“ organizatorji spodbujajo k odprtosti in iskanju načinov, da bi se znali veseliti brez alkohola tako v domačem in širše družabnem okolju. Vsak nasmeh in smeh šteje tudi v naših vsakdanjih odnosih. S pravim veseljem, humorjem in pozitivno naravnanostjo premagujemo večje ali manjše ovire na življenjski poti, kar je odlična preventiva pred zasvojenostjo.

VIDEO - Posnetek novinarske konference.
 
Akcijo 40 dni brez alkohola soorganizirajo Slovenska karitas, Javna agencija RS za varnost prometa, NIJZ in Med.Over.Net s podporo pridruženih organizacij: Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici – www.NALIJEM.SI), Društvo Žarek upanja, Zavod Vse bo v redu, Zveza klubov zdravljenih alkoholikov, Društvo abstinent, Skupnost centrov za socialno delo Slovenije in Društvo »Up« ter letošnji gost Zveza kulturnih društev Slovenije.

Več informacij na: https://brezalkohola.si/

Foto: Karitas