sreda, 6. april 2022

Jubilejni 60. Sejem Dom uradno odprt

Ljubljana, 6.4.2022 - Jubilejni 60. sejem graditeljstva, ki bo na Gospodarskem razstavišču potekal vse do nedelje, 10. aprila je tudi uradno odprt. Na 15.000 kvadratnih metrih razstavnih površin se predstavlja 250 podjetij iz 23 držav. V ospredju letošnjega sejma so rešitve, ki so okolju prijazne in energetsko varčne ter tako skupaj ustvarjajo udoben in varen dom.




»Šestdeseta ponovitev Sejma Dom pomeni, da ima prireditev zelo dolgo tradicijo in njeni snovalci bogate izkušnje. Ker pa se sejma ne naredi brez zagnanosti lahko rečem, da je prireditev še vedno sveža z mnogimi novostmi. Sejem Dom je vsekakor pregled novosti, inovacij in najbolj dovršenih proizvodov ter storitev, ki spremljajo gradnjo oz. prenovo bivalnega okolja,« je na otvoritvi povedal mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča.




Navzoče je nagovorila še dr. Marjana Šijanec Zavrl z Gradbenega inštituta ZRMK, ki je izpostavila pomen trajnostne gradnje in skoraj ničenergijske stavbe. »Vsaka odločitev, ki jo graditelj sprejme in vsak poseg, ki ga ta na stavbi izvede, ima dolgoročne vplive na ekonomiko objekta in bivanja v njem, na obremenitve okolja, zdravo bivanje in zadovoljstvo pri uporabi stavbe,« je izpostavila.



Sejem Dom stremi k trajnostnim rešitvam, te pa tudi vse bolj celostno krojijo podobo Ljubljane, dobitnice številnih mednarodnih priznanj za okolju, meščanom in turistom prijazno mesto. Dejan Crnek, podžupan Mestne občine Ljubljana je čestital ekipi Sejma Dom in Gospodarskemu razstavišču ob že 60. obletnici in tako tudi uradno odprl sejem.