nedelja, 8. maj 2022

Tek trojk in Pohodi po Poti ob žici

Ljubljana, 8.5.2022 - Z današnjim dnem se je na Kongresnem trgu končala tridnevna prireditev, ki je od četrtka do sobote združila natanko 23.151 pohodnikov in 2.670 tekačev na Teku trojk. S Tekom trojk in rekreativnim pohodom Pot ob žici sta organizatorja Mestna občina Ljubljana in Društvo Timing Ljubljana že 64. leto zapored obudila spomin na dneve, ko je Ljubljano obdajala bodeča žica.



Po četrtkovem pohodu vrtcev in petkovem pohodu osnovnošolcev so se danes na daljše rekreativne pohode podali še vsi ostali. Do 14. ure se je na izhodiščnih točkah pohodov zabeležilo 6.147 udeležencev, ki bodo do 17. ure premagovali 35 km dolgo razdaljo.

Tek trojk s ciljem na Kongresnem trgu je skupno štel 890 trojk. Od tega je bilo 62 trojk takšnih, ki so obračunale s težjo, 29 km progo. Pri tem je bila najhitrejša moška trojka z imenom Modri dirkači 9 v sestavi Janez Mulej, Andrej Mikelj in Tadej Osvald. Za prihod v cilj so potrebovali 1:56:51. Čas 2:22:08 so dosegla prva dekleta na 29 km v sestavi Katja Juhart, Petra Tramte in Anamarija Horvat, združena v trojki PwC - Nova enačba. Za prvo žensko trojico na daljši preizkušnji je pritekla prva mešana trojka na 29 km z imenom TRISPORT s člani Tomaž Pilih, Jana Levec in Jan Lipovšek, v času 2:24:40.



Odlični nastopi so uspeli tudi prvi moški trojki na 12,5 km preizkušnji z imenom Gledring - Withcar (Španring Klemen, Bregar Gašper, Bečan Timotej), zmagovalkam ženske kategorije na 12,5 km BEJŽI BANDA (Žalig Tjaša, Lončarek Anja, Gorčan Andreja) in prvi mešani ekipi na 12,5 km Sub 3 hour marathon (Lindič Aleš, Fink Anja, Kovačič Miran), ki so si prav tako pritekli prvo mesto.

Šolskih trojk je bilo letos natanko 300. Med osnovnošolci je slavila OŠ IVANA GROHARJA 1 (Lotrič Jure, Karlin Andrej, Miklavčič Martin), med osnovnošolkami OŠ BLANCA 2 (Blatnik Kiara, Radej Nika, Radej Tjaša), med mešanimi trojkami za OŠ pa OŠ BOVEC 6 (Mlekuž Mathias, Melihen Kimi, Mlekuž Manca). Pri srednješolci so med dijaki veselili prvega mesta člani GIM. JESENICE 1 (Kavčič Blaž, Petrovič Bor, Zupančič Mark), med dijakinjami GIM. JESENICE 5 (Klinar Barbara, Rotar Karin, Zalokar Anja), med mešanimi dijaškimi trojkami pa GIM. LEDINA 5 (Štrukelj Tija, Petek Pia Marija, Ahlin Jakob).




Med profesorji so zmagali učitelji OŠ SAVSKO NASELJE (Domen Brglez, Tjaša Draškovič, Blaž Abram).

Neuradni rezultati so na voljo na spletni strani: https://remote.timingljubljana.si/pohod/rezultati.aspx

Foto: Damjan Končar