četrtek, 15. september 2022

Neukrotljive Dinamitke bodo nastopile v Križankah

V ambientu Križank se bodo to nedeljo, 18. septembra, ob 20.00 v vsem svojem glasbenem sijaju z razgibanim izborom pesmi predstavile neukrotljive Dinamitke. Energične Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek, ki jih že od študentskih let združuje ljubezen do petja in glasbe, kasneje pa so se povezale v razvpiti tercet Dinamitke, ponovno pripravljajo ognjevit koncertni večer.



Po več kot sto skupnih koncertih, ki si jih je ogledalo več kot 150.000 ljudi, se nam bodo neustrašne Dinamitke iz muzikala Mamma Mia! tokrat predstavile v še svetlejšem soju žarometov. Po petih sezonah nastopanja ponovno pripravljajo eksploziven koncertni večer, ki ponuja izbor iz muzikala, pa tudi nekatere lastne pesmi in priredbe.

»Dinamitke smo nekaj časa bolj vrtnarile, sprehajale naše psičke in kuhale, a je bil umetniški in družabni manko prevelik, zato smo začele redno vaditi in telovaditi, kar se že pozna v našem programu pesmi. Delamo, kot da bomo v nedeljo eksplodirale na odru,« so povedale med pripravami na nedeljski koncert. Zase pravijo, da so sorodne duše, prijateljice, ljubiteljice dobre glasbe, ki so se ujele v vsem, kar lahko povezuje prijatelje. Še najbolj se ločijo po barvi las, pravijo same, vse drugo je glasbena harmonija, usklajenost in zabava – tako za dekleta na odru, še bolj pa za sproščeno občinstvo na njihovih koncertih.

Predstavile bodo to, kar jih je še posebej zaznamovalo in odlikovalo na odru muzikala: prijateljstvo, igriva radost, izkušnje in nezaustavljiva življenjska energija. Eksplozivni koncert z gosti, v produkciji bivšega smučarskega asa Jurija Franka, bo več kot le koncert, saj je bilo vanj poleg glasbenega dela vloženega tudi veliko truda in razmišljanja v preostalih segmentih koncerta, od povezovanja, odmorov do prehodov itn.

Poleg programa iz muzikala bosta prav poseben ton koncertu dodala legendarna Tomaž Domicelj in Gojmir Lešnjak - Gojc. Vse skupaj pa bosta v izjemen večer povezala Jure Sešek in Marjan Bunič. Na odru se jim bodo pridružili še Mamma Mia! Band in maestro Patrik Greblo ter vrhunski plesalci iz Bolera.