ponedeljek, 26. september 2022

Svetovni dan turizma bodo v Šaleški dolini obeležili s senzoričnim ogledom Velenja

Zavod za turizem Šaleške doline tudi letos slavi turistični praznik in pripravlja brezplačne aktivnosti v okviru svetovnega dneva turizma, ki ga praznujemo 27. septembra. Letošnja tema je “Ponoven premislek o turizmu”, ki posebej poudarja združevanje ustanov, od vlad in podjetij do lokalnih skupnosti za bolj trajnostno vključujoč turizem.



V Šaleški dolini bodo Svetovni dan turizma obeležili z brezplačnim senzoričnim vodenim ogledom mestnega središča Velenja. Poleg vseh uporabnih informacij in zanimivosti, vam bo vodnik mesto predstavil na poseben, drugačen način. Na vsaki točki vašega ogleda boste naše mlado mesto spoznavali z vonjem, tipom, vidom, okusom in sluhom. Vodenje je prilagojeno slabovidnim in slepim, kot tudi gibalno oviranim, naglušnim in gluhim ter ostalim osebam z raznimi omejitvami.


Zbirno mesto bo v torek, 27. septembra ob 16. uri, pred Vilo Bianca, Stari trg, 3, Velenje. Število oseb je omejeno na 15. Obvezne prijave na tel. št. 03 8961 715 ali na e-mail turizem@velenje.si. Vabljeni tudi v turistično informacijski center v Vilo Bianca, ki je odprt vsak dan med 9. in 17. uro in vabi k ogledu bogate kulturne dediščine. Obiščite butično trgovino, kjer najdete različna lokalna darila za vsakogar.



Ob Svetovnem dnevu turizma vas vabijo tudi v Občino Šoštanj, kjer lahko med 10. in 16. uro obiščete Vilo Mayer s stalnimi zbirkami kiparja Ivana Napotnika. Med 9. in 17. uro lahko v Šoštanju obiščete tudi Muzej Usnjarstva na Slovenskem in se spoznate z razvojem usnjarske obrti ter 210-letno tradicijo usnjarstva v Šoštanju.



Vse enote Muzeja Velenje bodo ob Svetovnem dnevu turizma si boste lahko ogledali brezplačno. Spremljajte jih tudi preko spletne strani www.visitsaleska.si in preko socialnih omrežij @VisitSaleska.