četrtek, 8. december 2022

Otvoritev novoletne pop-up trgovine JELKA, izdelkov domačih oblikovalcev in oblikovalk

Ljubljana, 7. december 2022 – Praznična otvoritev trgovine bo v prostorih Povezovalnice Dobro z dobrim na Gornjem trgu 6 bo v petek, 16. decembra, ob 17. uri, sicer pa bo delovni dan Jelke vsak dan med 11. in 19. Uro, vse do sobote 24.12., ko bo iskanje za najbolj izvirno darilo doseglo svoj vrhunec. Ker je večina izdelkov unikatnih, organizatorji priporočajo, da se oglasite čim prej, ko bo zbirka pod Jelko še polna!



Trgovina Jelka, ki bo pod okriljem ETRI skupine tokrat v še bolj razširjeni postavi spet ponudila najbolj sveže izdelke ustvarjalk in ustvarjalcev na domačih tleh. Oblikovalcem uporabnih in dekorativnih keramičnih kosov delavnice Levo se bodo pridružile še posode Od oka, Zanamizo in Naturamorta, pletenine Jone Bednjanec, ročno tkane blazine Kobeiagi kilims, leseni potreti Nine Mršnik, Pečeno pohištvo, kozarec Zvonko, obešalnik Drevo, ilustracije Aje Sredanović ter širok nabor zimskega branja striparne Stripolis!



Vabilo na srečanja s predstavniki ETRI skupine
V času delovanja pop-up trgovine Jelka, se lahko obiskovalci dogovorijo za sestanek s predstavniki trajnostne skupine ETRI. Pobudo za dogovor je potrebno sporočiti na e-naslov. Vsebine pogovorov naj bodo osredotočene na trajnostne teme, kot je partnerstvo za vključujočo družbo, mreža NVO za krožno gospodarstvo, na izdelke, ki jih tuji partnerji lahko naredijo pri nas “Make in Slovenia”, na odgovorno ravnanje s hrano Hrane ne mečemo stran in na našo biodiverziteto ter prilagoditev podnebnim spremembam, Flora Viva.



Oblikovalci:
MYU / Anja Radović
Salto Dionys / Rok Oblak
Matic Lovšin / Float
Pjorkkala / Pia Groleger, Luka Pleskovič & Žan Girandon
Od oka / Kristina Pucko & Špela Ambrož
Zanamizo / Kristina Pucko
Naturamorta / Anamarija Dimovska / Jona Bednjanec knitwear / Kobeiagi Kilims
Pečeno pohištvo / Nuša Jelenec & Nina Mršnik
Kozarec Zvonko / Nuša Jelenec & Katarina Dekleva
Obešalnik Drevo / Maja Mihajlović / Aja Sredanović
Striparna Stripolis

Za širšo predstavitev izdelkov kliknite TUKAJ