nedelja, 25. december 2022

Polnočnica v ljubljanski stolnici

Ljubljana, Novo mesto, 25. 12. 2022 - Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore je polnočno mašo daroval v ljubljanski stolnici. V pridigi je med drugim dejal, da je z Jezusovim rojstvom na svet prišla luč, kljub temu pa je v svetu še vedno veliko teme. Razlog za to je po njegovih besedah v tem, da Kristus ne prihaja na svet, da bi izničil temo, ampak "vstopa v temo, da bi jo od znotraj razsvetlil in ji dal možnost, da se tudi ta tema spremeni v svetlobo".



Predsednik Slovenske škofovske konference Andrej Saje je polnočnico daroval v novomeški stolnici, ob tem pa dejal, da je božič priložnost za razmislek o smislu življenja, o ciljih, ki jih imamo, in o naših medsebojnih odnosih. Tako kot tudi drugi škofje je pozval k življenju z Bogom in po njem.

Mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl pa je pri polnočnici dejal, da nam božična noč sporoča, da Bog ljubi vse ljudi, saj je Bog ljubezen.

Božična bogoslužja bodo zaznamovala tudi današnji dan. Papež Frančišek bo opoldne podelil tudi tradicionalni božični blagoslov.