petek, 6. januar 2023

Na Brezovici brezplačni delavnici o uporabi pametnih telefonov in osnov računalništva

V okviru projekta »Medgeneracijski mozaik Barje« bosta v prostorih kulturnega društva KUD KOSEC (Na Grivi 5, 1358 Brezovica pri Ljubljani) potekali brezplačni delavnici informacijske komunikacijske tehnologije (IKT). Tako bo v četrtek 12. januarja, ob 10.00 uri potekala delavnica Osnove računalništva in v petek 13. januarja, ob 10.00 uri delavnica Uporaba pametnih telefonov. Obe delavnici bodo vodili strokovnjaki s področja iz Javnega zavoda Cene Štupar – Center za izobraževanje Ljubljana.






Mira Jakupaj
, uni. dipl. soc. kul. in prof. teologije, iz Cene Štupar – CILJ, ki delavnici pripravlja, je povedala: »Zaradi hitro razvijajoče se digitalizacije v naši sodobni družbi, kjer vsakodnevni opravki že večji del potekajo preko spletnih platform, ki se nahajajo na računalnikih in pametnih telefonih, je zelo pomembno, da opolnomočimo vse ljudi, da jih bodo znali uporabljati in jim s tem tudi olajšati njihov vsakdan. Zato želimo v vseh občinah, kjer bomo projekt izvedli (Brezovica, Borovnica, Dobrova – Polhov Gradec, Log in Vrhnika) zajeti čim širšo populacijo prebivalcev in jim ponuditi brezplačne vsebine na temo »Osnove računalništva« in »Uporaba pametnih telefonov«. Na delavnici ste vabljeni čisto vsi, ki bi želeli pridobiti znanja  in razviti veščine s teh področij ali pa svoje že obstoječe znanje še razviti, nadgraditi. Tokrat se bomo ustavili v prostorih kulturnega društva KUD KOSEC, ki je tudi naš partner v projektu, poleg OŠ Dobrova in Margite vehar s.p., Dežela zelišč. Veselimo se vaše prijave in sodelovanja«.



Na delavnici se je potrebno predhodono prijaviti na elektronski naslov mira.jakupaj@cene-stupar.si  Več o projektu na https://www.cene-stupar.si/sl/projekti/medgeneracijski-mozaik-barje /

Naložbo sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter izvajanje projekta v okviru LAS Barje z zaledjem (Projekt se izvaja v okviru LAS Barje z zaledjem); Za več informacij obiščite spletni mesti Strukturnih skladov: https://www.eu-skladi.si/ter spletno stran LAS Barje z zaledjem: https://www.lasbarje.si/.

Objavo pripravil: Janez Platiše in Mira Jakupaj