četrtek, 5. januar 2023

Pošljite zgodbo o palčku Snovičku na 15. literarni natečaj Term Snovik

Snovik, 5. 1. 2023 - V počastitev praznika kulture, Prešernovega dne, tudi v letošnjem novem letu v Termah Snovik razpisujejo tradicionalni, že 15. literarni natečaj Term Snovik. Vabijo vas, da se poigrate z besedami in zapišite rimane zamisli na papir. Letošnjo temo pesnjenja posvečajo  prikupnemu palčku Snovičku, maskoti Term Snovik. Nagradni natečaj poteka v dveh obstoječih kategorijah, dodajamo pa tudi popolnoma novo, tretjo kategorijo. Tokrat ne boste le pesnili, temveč tudi zgodbarili pravljico o palčku Snovičku. Literarni natečaj poteka od 4. 1. do 4. 2. 2023, rezultate pa bodo razglasili na literarnem večeru, ki bo potekal v termah prav na kulturni praznik, 8. februarja ob 18. uri. Že sedaj lepo vabljeni. 



 

Pesmi o palčku lahko pesnite v dveh kategorijah: v otroški kategoriji za osnovnošolce (do 15. leta starosti) in v odrasli kategoriji. Strokovno komisijo, ki bo prebirala prispele zapisane pesmi, sestavljajo tri članice, in sicer mag. Breda Podbrežnik Vukmir, direktorica Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik, Sara Drolc, učiteljica slovenščine na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamniku, in Kristina Jamšek, profesorica slovenskega jezika na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maista Kamnik. V kategoriji za otroke lahko pesnijo tako posamezni otroci kot razredi osnovnih šol. Nagrada za naj pesem v otroški kategoriji je plavalni športni dan za cel razred v Termah Snovik. Nagrada za naj pesem v odrasli kategoriji je 1 x nočitev z zajtrkom za 2 osebi.

Ker letošnjo temo posvečajo pravljičnemu palčku, je tudi čas, da palček dobi novo pravljico. Zato so se v termah odločili dodati dodati novo kategorijo, pravljico. Literarni narečaj je tako odprt tako odprt tudi za PRAVLJICO O PALČKU SNOVIČKU. Glavni pravljični junak bo palček Snoviček. Pravljica bo namenjena otrokom starosti od 3 do 10 let. Pravljica naj bo kratka vesela/optimistična pravljica o palčku, maskoti Term Snovik, ki premaga nek zaplet, dolžina pravljice naj bo od 300 do 900 besed. Zmagovalno pravljico bodo v termah uredili, lektorirali in natisnili v Termah Snovik.

OPIS PALČKA za lažje pisanje: 

Za palec visok, oblečen v zelene hlače in modri suknjič, obut v malce sivomodre copatke in pokrit z modro kapo. Krasi pa ga tudi gosta dolga brada. Star je več sto let, njegov očka se je rodil takrat, ko so tu živeli Rimljani. Palčki leta namreč štejejo drugače. Palčkove lastnosti: vesel, nagajiv, pogumen, radodaren, iznajdljiv, skrivnosten.




   

Članice žirije za izbor naj pravljice so Katarina Ilić, vodja animacije v Termah Snovik, Jožica Hribar, pretekla ravnateljica Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, in Breda Podbrežnik Vukmir, direktorica Knjižice Franceta Balantiča Kamnik. Nagrada za zmagovalno pravljico je  prenosljiva vstopnica 30 x celodnevno kopanje v termalnih bazenih Term Snovik v vrednosti 570 €.

Nagradni literarni natečaj za vse kategorije poteka od 4. 1. do 4. 2. 2023. Pesmi, pravljice lahko oddate na elektronski naslov animacija@terme-snovik.si. V Zadevo sporočila zapišite LITERARNI NATEČAJ 2023, KATEGORIJA (otroška, odrasla ali pravljica),  v sporočilu dopišite tudi svoj ime in priimek, email naslov, mobilni telefon, otroci pa tudi starost, osnovno šolo in razred. Rezultate literarnega natečaja bodo v termah razglasili na branju pesmi in pravljic na literarnem večeru, ki bo v sredo, 8. 2. 2023 ob 18. uri v Termah Snovik. Za dodatne informacije so za vas dosegljivi na telefonski številki 051 313 966 (Katarina Ilić) ali preko elektronske pošte animacija@terme-snovik.si.

Vsi ustvarjalci oddanih pesmi in pravljic prejmejo tudi 20 % popust na bazenske in wellness storitve Term Snovik. Nagradni kupon, unovčljiv do 30. 6. 2023, prejmete na literarnem večeru. 


Besedilo in foto: Terme Snovik